politica

„Nu doar demisii. Nu doar demiteri. Nu doar schimbare de stapan”. Dacian Ciolos, interventie dura in cazul Caracal

Dacian Ciolos afirma, in urma tragediei din Caracal, ca incompetenta si nepasarea unor indivizi pusi in institutii in mainile carora ne incredintam viata nu vor disparea cu cateva demisii, iar PLUS cere raspundere penala pentru „toti cei care, prin incompetenta si nepasare, sunt complici ai acestor crime”.

„Nu doar demisii. Nu doar demiteri. Nu doar schimbare de stapan. E nevoie de mai mult decat atat. PLUS cere ancheta si raspundere penala pentru toti cei care, prin incompetenta si nepasare, sunt complici ai acestor crime: de la politistii care l-au trimis pe tatal Alexandrei la plimbare pana la cei care au actionat atat de tarziu; de la responsabilii STS pana la cei de la ANCOM si MCSI care, dupa atatea tragedii in care 112 ar fi putut salva vieti, nu au fost in stare sa implementeze solutii eficiente de localizare a celor care apeleaza numarul de urgenta”, scrie Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook.

Liderul PLUS mentioneaza ca, in 2019, cand serviciile de localizare vin la pachet, practic, cu orice aplicatie mobila, institutiile statului roman au avut nevoie de 19 ore pentru a identifica o victima care a apelat la 112, ceea ce „este strigator la cer”.

„Fara institutii functionale, fara oameni competenti si responsabili, dreptul la viata, garantat de Constitutie si de Statul Roman, risca sa fie o promisiune fara fond. Incompetenta si nepasarea unor indivizi pusi in institutii in mainile carora ne incredintam viata nu vor disparea cu cateva demisii. Nu vom uita”, mai scrie Dacian Ciolos.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Serviciul secret ucrainean anunta ca Rusia are o noua strategie, mai eficienta: „Noi nu avem arme iar ei actioneaza ca un corp unic, cu un plan clar”

Pozitia Ucrainei pe campul de lupta este mai precara decat oricand din primele zile ale…

56 de minute ago

Presshub: De ce a lasat un sofer roman de tir munca in Europa pasnica pentru a-i ajuta pe ucrainenii din zona de razboi

Petru Gabor Ioan a fost sofer de transport international pana la izbucnirea razboiului din Ucraina.…

12 minute ago

Premierul pro-rus din Slovacia isi subordoneaza presa. Mii de persoane au protestat la Bratislava impotriva preluarii controlului televiziunii publice

Mii de slovaci s-au adunat joi in capitala Bratislava pentru a protesta impotriva unei revizuiri…

59 de minute ago