Nu e film. Momentul in care englezi si americani arunca in aer un blindat rusesc in Ucraina – Video

externe

Momentul in care un grup de voluntari britanici si americani arunca in aer un blindat al Rusiei in Ucraina devine viral pe retelele de socializare.

Voluntarii pot fi auziti vorbind in engleza in timp ce se indeamna reciproc sa arunce in aer un blindat BTR al Rusiei.

Cel putin cinci civili au fost ucisi in ultimele 24 de ore in regiunea Lugansk din estul Ucrainei, epicentrul luptelor impotriva trupelor ruse, a anuntat vineri dimineata guvernatorul regiunii, Serghei Gaidai, informeaza AFP si dpa.

Patru civili au fost ucisi la Severodonetk, capitala regionala aflata sub controlul autoritatilor ucrainene si pe care rusii incearca sa o cucereasca, iar 50 de imobile au fost avariate, a subliniat guvernatorul. Un barbat a fost de asemenea ucis de un obuz la Komisuvaha, la 50 de kilometri de Severodonetk.

„Locuitorii din Severodonetk au uitat ce este un armistitiu de cel putin o jumatate de ora”, a scris Serghei Gaidai pe Telegram. „Rusii lovesc fara incetare cartierele rezidentiale”, a adaugat el.

Pavlo Kirilenko, guvernatorul Donetkului, alta regiune din Donbas in estul Ucrainei, a informat joi seara in legatura cu cinci civili ucisi in timpul zilei.

Intr-un discurs video sustinut joi seara, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia ca duce un „genocid” in Donbas. „Actuala ofensiva a ocupantilor in Donbas ar putea lasa regiunea fara locuitori”, a afirmat Zelenski, acuzandu-i pe rusi ca vor sa „transforme in cenusa” Severodonetk si alte orase din regiune. Fortele ruse intreprind „deportari” si „masacre in masa impotriva civililor” in Donbas, a continuat Zelenski, denuntand „o politica evident de genocid dusa de Rusia”.

Potrivit cifrelor oficiale ale Ucrainei, circa 1.500 de persoane au fost ucise in luptele grele din orasul Severodonetk de la inceputul razboiului. Printre acestea se numara soldati, dar si civili, a subliniat vineri seful administratiei militare locale Oleksandr Striuk, potrivit dpa.

De asemenea, multi dintre locuitori au fugit din Severodonetk. Dintre cei 130.000 de locuitori cati ii avea inainte orasul, doar in jur de zece la suta se afla inca acolo.

Unii observatori au exprimat temeri ca unitatile militare ucrainene din Severodonetk ar putea fi incercuite de fortele ruse si de cele proruse din estul Ucrainei.

Un lider separatist prorus din estul Ucrainei a afirmat ca mai mult de 5.000 de prizonieri ucraineni de razboi se afla in mainile autoproclamatei republici populare Donetk, potrivit TASS.

Vineri este a 93-a zi de razboi. Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: