externe

Nu exista virusul? Iata cum arata prima pagina din New York Times. SUA se apropie de 100.000 de morti

Cotidianul american New York Times si-a umplut prima pagina a editiei de duminica cu nume de persoane care au murit din cauza noului coronavirus, relateaza DPA, citata de Agerpres.

Toate articolele, fotografiile si graficele obisnuite au fost inlocuite cu o lista de nume si cu fragmente de necrolog pentru a comemora persoanelor decedate, in contextul in care SUA se apropie de ‘piatra de hotar macabra’ de 100.000 de morti, a scris cotidianul.

Editoarea adjuncta a departamentului de grafica al ziarului, Simone Landon, a spus ca ea si colegii ei si-au dat seama ca „atat printre noi insine, cat si probabil in randul opiniei publice, exista o usoara oboseala legata de date”.

Pagina a fost realizata de un cercetator care a analizat surse online pentru a gasi anunturi de decese si necrologuri si a facut o lista de aproape 1.000 de nume, a precizat cotidianul intr-un anunt transmis sambata.

Printre nume, pe prima pagina au fost incluse si scurte pasaje de necrolog pentru a da un sens „de unicitate fiecarei vieti pierdute”.

In total, in SUA au fost confirmate circa 1,6 milioane de cazuri de infectare, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Johns Hopkins. SUA au in prezent cel mai mare numar de decese legate de COVID-19.

In statul New York, cel mai puternic afectat de pandemie din SUA, sunt peste 360.000 de cazuri de infectare confirmate si circa 29.000 de decese.

Insa guvernatorul Andrew Cuomo a anuntat sambata ca exista semne de imbunatatire, in contextul in care statul New York a raportat un bilant de 84 de decese pentru vineri, cel mai scazut de la 24 martie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

4 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

6 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

6 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

6 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

6 ore ago