externe

”Nu-i permiteti lui Jeff Bezos sa revina pe Pamant”. Peste 76.000 de oameni au semnat o petitie prin care solicita ca miliardarul sa ramana in spatiu pentru totdeauna

Peste 76.000 de persoane au semnat o petitie pe platforma Change.org in care cer ca omul cel mai bogat al Planetei, Jeff Bezos, care in iunie va calatori in spatiu, sa ramana acolo pentru totdeauna, relateaza marti agentia EFE, citata de Agerpres.

”Nu-i permiteti lui Jeff Bezos sa revina pe Pamant” – este titlul petitiei initiate cu doua saptamani in urma de Ric G., care-si propune sa stranga 150.000 de semnaturi si sa o plaseze printre cele mai populare petitii de pe Change.org.

Unii dintre semnatari, printre ei si fosti angajati ai companiei Amazon, au postat comentarii nu tocmai favorabile miliardarului fondator al acestei societati de comert online cu amanuntul. Potrivit revistei Forbes, averea lui Bezos depaseste 200 de miliarde de dolari, cea mai mare din lume.

”Miliardarii nu ar trebui sa existe nici pe Pamant si nici in spatiu. Cei care opteaza pentru a doua varianta, ar trebui sa ramana acolo”, scrie un semnatar al petitiei.

”Daca poate fi trimis un miliardar pe Marte, de ce nu pleaca toti acolo ?”, ”Pamantul va fi un loc mai bun fara ei” sau ”Te rog, racheta, sa nu functionezi bine”, se regasesc printre alte comentarii.

Jeff Bezos a anuntat la inceputul acestei luni ca pe 20 iulie va participa la primul zbor de turism spatial al societatii sale de explorare Blue Origin.

Capsula rachetei New Shepard, dotata cu opt hublouri, poate gazdui cel mult sase persoane. Impreuna cu Bezos vor calatori fratele sau, Mark, si inca doua persoane, dintre care una si-a castigat locul dupa ce a platit 28 de milioane de dolari in urma unei licitatii.

Sa vezi Pamantul din spatiu ”te schimba si iti schimba relatia cu Planeta si cu umanitatea”, spune miliardarul despre aceasta aventura la care a visat de cand era mic copil.

El a anuntat pe 26 mai ca va parasi postul de sef al Amazon pe 5 iulie si isi va dedica mai departe timpul initiativelor filantropice si gestionarii celorlalte companii ale sale, Blue Origin si cotidianul The Washington Post.

Cat despre cei 28 de milioane de dolari cu care a vandut un loc in calatoria sa spatiala unei persoane a carei identitate inca nu este cunoscuta, Bezos a promis ca acesti bani vor fi donati fundatiei Club pentru Viitor, care apartine companiei Blue Origin si a carei activitate este dedicata incurajarii tinerilor sa urmeze profesii stiintifice.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: jeff bezos

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

7 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

7 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

7 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

7 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

7 ore ago