politica

„Nu imi voi da demisia nici imediat, nici imediat”. Carmen Dan, artagoasa: „Iohannis are o idee fixa, nu ma impresioneaza”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seara, ca isi va depune demisia din functie doar cand partidul ii va cere acest lucru. „Nu imi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a spus Dan.

„Declaratia de astazi a presedintelui Iohannis ma determina sa prezint cateva motive pentru care solicitarea presedintelui este nejustificata”, a afirmat Carmen Dan, intr-o declaratie de presa sustinuta miercuri seara.

Ea a spus ca MAI a avut ca atributie asigurarea sigurantei votului in tara.

„Are cineva indicii ca votul in tara a fost nejustificat? Daca da, PNL a castigat un vot fraudat? Nu au existat situatii in planul ordinii publice care sa influenteze siguranta votului”, a afirmat Carmen Dan, citata de news.ro.

Ea a subliniat ca Guvernul nu a organizat mai putine sectii in tara decat la alte alegeri si „nici nu a infiintat sectii ascunse prin catune, asa cum specula propaganda dreptei”.

Carmen Dan a precizat ca au fost 18.730 sectii de votare la alegerile europarlamentare, fata de 18.626 organizate de tehnocrati.

„Nimeni nu ar trebui sa fie deranjat de timpul necesar exercitarii votului, asa cum nimeni nu s-a aratat deranjat de referendumul solicitat de presedinte a fi organizat in aceeasi zi. Altfel ar fi stat lucrurile daca era un singur buletin de vot si astazi nu ar mai fi fost motive pentru solicitarea impertiva si nejustificata a demisiei”, a spus Carmen Dan.

Potrivit ministrului, tabletele au fost folosite de personal instruit de STS.

Totodata, Carmen Dan a spus ca toate informatiile care tin de modul de desfasurare a activitatii MAI fac obiectul unei analize care va fi prezentata joi premierului. MAI face astfel de analize dupa evenimente de o astfel de anvergura, a adaugat ministrul.

Dan a spus ca isi va da demisia doar atunci cand partidul ii va cere acest lucru.

„Nu e supriza ca domnul presedinte imi cere demisia. Nu e prima data si e de notorietate aceasta idee fixa. Nu ma impresioneaza astfel de cereri urgente chiar daca acestea sunt dublate de amenintari de cercetari penale. Am discutat cu doamna prim-ministru dupa ce am ascultat declaratia presedintelui si ma vad nevoita sa-l dezamagesc: nu imi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a mai spus Carmen Dan.

Presedintele Klaus Iohannis solicita demiterea imediata a ministrilor Carmen Dan si Teodor Melescanu. Presedintele a anuntat infiintarea unei comisii mixte la Administratia prezidentiala pentru rezolvarea problemelor de la vot si a spus ca politic cei care au organizat prost alegerile trebuie sa plateasca cu functia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

9 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

9 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

9 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

9 ore ago