„Nu mai merge cu astia!”. Clotilde da in vileag, cum a incercat un afacerist sa mituiasca un functionar din Primarie aruncandu-i un plic cu bani in masina

politica

Primarul Sectorului 1, Cloltilde Armand, denunta o tentativa de mituire din partea unui dezvoltator imobiliar la adresa unui functionar din Primarie. Afaceristul i-a aruncat acestuia un plic de bani in masina, in trafic, insa nu a avut succes. Functionarul s-a dus direct la politie.

„‘Ba! Nu mai merge cu astia!’ – este expresia auzita de mine in dimineata aceasta langa primarie. Expresia unui domn care discuta la telefon ‘probleme de urbanism’ cu altcineva. Intr-adevar, nu mai merge cu noi. La Urbanism nu mai merge cu ‘intelegeri’ in afara legii, autorizatii cumparate prin parcarea primariei de la fosti functionari, nu mai merge cu autorizatii pentru constructiile ilegale.

Si am sa va dau un exemplu destul de socant pentru mine. In urma cu cateva zile, un angajat al Primariei Sector 1 de la Urbanism a fost abordat in trafic de un dezvoltator imobiliar care i-a aruncat un plic cu bani pe geamul masinii. Totul s-a petrecut in trafic, la semafor. Dupa acest incident colegul nostru a mers direct la politie si a denuntat totul, a predat acel plic in care erau bani. Iar politia si-a facut treaba.

Cam asta se intampla de cand am venit in primarie si de asta ‘nu te mai poti intelege cu astia’. Pentru ca mai exista si functionari drepti care realizeaza ca nimeni nu este mai presus de lege si cinstea este cea mai puternica arma a lor”, a transmis Clotidle Armand.

Deputatul PSD Daniel Tudorache „Diamante” a anuntat saptamana trecuta amplasarea a 27 de corturi in Sectorul 1 pentru strangerea de semnaturi impotriva primarului Clotilde Armand.

„Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a autorizat amplasarea a 27 de corturi, in Sectorul 1, pentru strangerea semnaturilor, incepand de luni. Ii multumesc pe aceasta cale si voi reveni cu detalii despre localizarea lor”, a anunta Tudorache pe Facebook.

Citeste si: Disperare mare, se apuca si Ponta sa stranga semnaturi pentru demiterea lui Clotilde. Face alianta cu Ciolacu contra primarului Sectorului 1

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat acum trei saptamani ca PSD a reusit sa stranga doar vreo 20.000 de semnaturi pentru referendumul de demitere a lui Clotilde Armand. El a spus ca le-a propus celorlalti lideri de partide sa faca o alianta prin care sa stranga toti semnaturi.

„Eu astazi am trimis un acord, un draft, o propunere de acord, la toti liderii de partide care au participat la alegerile de la Sectorul 1, sa avem o colaborare cu totii, atat ca reprezentare juridica, cat si sa ne strangem semnaturile pentru a face referendumul

Mai mult, ne apropiem de 20.000 de semnaturi, am facut solicitari pentru corturi, s-a implicat si doamna Gabriela Firea, si, ca si coordonare, de saptamana viitoare va coordona absolut toata actiunea. Plus aceasta implicare, prin care eu am intins o mana catre toate partidele politice, pentru ca nu a fost viciat rezultatul numai al PSD, au fost viciate toate rezultatele. Le amintesc celor de la PMP ca pentru 2000 de voturi nu au intrat in Parlament. Daca nu se face dreptate acum la Sectorul 1, lumea nu va mai veni sa voteze. Nu poti, in continuare, sa imparti actul de justitie cu dubla masura. Este evident ce s-a intamplat la Sectorul 1.

Doamna Clotilde Armand trebuia sa fie demult acasa, ori sa-si dea demisia ori sa-si faca treaba procurorii. Este inimaginabil ca o asa frauda a avut loc in Romania”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

Pe 8 august, Ciolacu anuntase ca erau stranse peste 15.000 de semnaturi, prin urmare in 14 zile au mai strans doar vreo 4.000 de semnaturi, ceea ce inseamna sub 300 de semnaturi pe zi.

„Noi am pornit sa strangem semnaturi, pana acum am anuntat ca vom sustine orice initiativa cetateneasca. Sunt peste 15.000 de semnaturi stranse. Ne trebuie 52.000 sau 53.000 de semnaturi. Noi nu ne-am implicat direct, am lasat membri de partid si simpatizantii sa se implice. Fac un apel catre bucuresteni, democratic, fara semnaturile lor nu se pot declansa alte alegeri. Asteptam o decizie a magistratilor, sa mergem in instanta sa anulam alegerile care au la baza o frauda. (…) E clar ca doamna Clotilde Armand a coordonat un grup infractional care a dus la fraudarea alegerilor. De ce stau procurorii si nu termina ancheta? (…) Daca nu se incheie ancheta o sa mergem in zona cu referendumul si o sa ne implicam direct, absolut tot partidul, o sa stau de vorba cu Gabriela Firea si o sa ne facem un plan clar pe care o sa il prezentam la sfarsitul lunii colegilor din CPN (Consiliul Politic National – n.r.) si in acel moment veti vedea toata armata PSD, daca e nevoie din toata tara, ne vom mobiliza ca sa facem referendum”, declara Ciolacu la Antena 3, pe 8 august.

Mai mult despre:

Comentarii: