Nu reprezinta pericol public? Elevul de clasa a VIII-a care si-a snopit in bataie profesoara va fi cercetat in libertate – VIDEO

news

elev, Targu Mures, agresor, profesoara, cercetat in libertate

Elevul de 15 ani din Targu Mures care si-a batut profesoara cu pumnii si picioarele a fost eliberat dupa expirarea ordonantei de retinere de 24 de ore. Acesta a parasit sectia de politie, miercuri dimineata, insotit de mama sa. Minorul va fi cercetat in libertate pentru lovire si tulburarea linistii si ordinii publice.

Profesoara care a fost snopita in bataie de elev se afla acum in concediu medical, iar conducerea scolii si Inspectoratul Scolar efectueaza verificari pentru a investiga intregul incident si pentru a preveni astfel de situatii in viitor. Reamintim ca elevul din clasa a VIII-a de la Colegiul National „Alexandru Papiu Ilarian” din Targu Mures, care a facut gesturi obscene la ore, iar apoi si-a agresat diriginta a fost retinut, luni seara, de politistii Biroului Siguranta Scolara.

„Ca urmare a cercetarilor efectuate de catre politistii Biroului Siguranta Scolara si in baza probatoriului administrat, fata de tanarul de 15 ani a fost dispusa masura preventiva a retinerii, pentru o perioada de 24 de ore. Acesta a fost introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures, in vederea executarii masurii. Precizam faptul ca tanarul a fost testat cu privire la posibila prezenta a substantelor interzise, rezultatul fiind negativ”, a precizat Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Mures, citat de cotidianul local Zi de zi.

Potrivit sursei citate, cercetarile continua in cadrul unui dosar penal privind savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente si tulburarea linistii si ordinii publice, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Mures.

Inspectoratul de Politie Judetean Mures a anuntat, luni, ca un elev de clasa a VIII-a din Targu Mures a fost condus de doua ori la politie dupa ce s-a urcat pe un dulap in timpul orelor de curs si a aratat gesturi obscene cadrului didactic, iar la doua ore dupa incident ar fi aplicat lovituri cu pumnii si picioarele dirigintei clasei.

„Astazi, 11 martie, in jurul orei 10,00, politistii au fost sesizati in mod direct de catre reprezentantii unei unitati de invatamant din Targu Mures cu privire la faptul ca, in cadrul unei ore de curs, de la clasa a 8-a, s-ar afla in derulare un posibil conflict. Politistii de ordine publica (proximitate), alaturi de politistii Biroului Siguranta Scolara s-au deplasat la fata locului, stabilind faptul ca un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat in timpul orelor de curs pe un dulap si a aratat gesturi obscene cadrului didactic. Tanarul a manifestat un comportament necooperant fata de politisti, fiind imobilizat si condus la sediul Politiei municipiului Targu Mures, unde a fost invitata si mama acestuia, pentru clarificarea starii de fapt si lamurirea situatiei”, a aratat Inspectoratul de Politie Judetean Mures, intr-un comunicat de presa.

IPJ Mures a precizat ca tanarului i-a fost aplicata o sanctiune contraventionala, cu amenda, in valoare de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mures a precizat ca elevul a fost sanctionat de nenumarate ori, din cauza comportamentului sau.

„La refuzul si limbajul injurios, doamna director a rugat elevii sa iasa din clasa impreuna cu d-na profesor si sa mearga in laboratorul de specialitate. In acest timp, elevul in cauza si-a aprins o tigara, asezandu-se pe pervazul geamului, laboratorul fiind situat la etajul II. A fost apelata atat Politia de proximitate, cat si Serviciul de urgenta 112. La sosirea echipajului de politie, elevul din clasa a VIII-a se afla la nivelul parterului, iar dupa o rabufnire violenta, a fost incatusat si dus la masina de politie. La colegiu s-au prezentat angajatii de la Politia de proximitate si siguranta scolara, pentru a lua declaratii. Dupa plecarea acestora, elevul s-a intors impreuna cu mama lui, au asteptat-o pe doamna diriginta pe hol, au amenintat-o cu moartea si intr-o rabufnire violenta, elevul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri. A fost apelat din nou echipajul de politie prin dispeceratul 112 si l-au ridicat pe elev impreuna cu mama lui. Doamna diriginta a fost transportata la IML si SMURD”, a aratat inspectorul scolar general al judetului Mures, Paula-Maria Daraban, intr-un comunicat de presa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: