Nu reusim sa scapam de Sectia Speciala nici cu PNL. Orban anunta ca NU se va da OUG pentru desfiintarea SS

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca liberalii nu vor da ordonanta de urgenta pentru desfiintarea Sectiei Speciale (SS). „La referendumul din 26 mai s-a decis foarte clar ca nu se pot emite OUG-uri in Justitie”,  a aratat Orban.

Orban a precizat ca partidul pe care il conduce a inaintat un proiect de lege pentru desfiintarea SS.

„PNL sustine acest proiect de lege. M-am manifestat public un adversar al OUG. Exista procedura de urgenta la Parlament, deci sunt foarte putine motive care sa sustina adoptarea ordonantelor de urgenta (…) Exista calea parlamentara, in ce priveste reglementarile in domeniul Justitiei. La referendumul din 26 mai s-a decis foarte clar ca nu se pot emite OUG-uri in Justitie”, a afirmat Ludovic Orban luni, dupa Biroul Politic Executiv al PNL.

Reamintim ca ALDE si Pro Romania nu doresc desfiinatrea Sectiei Speciale, prin urmare PNL nu poate obtine o majoritate in Parlament pentru a scapa de aceasta institutie.

Totodata, el a spus ca partidul pe care il conduce a initiat un proiect si pentru abrogarea recursului compensatoriu: „Si in privinta recursului compensatoriu, PNL a initiat proiect pentru abrogarea lui”.

Despre posibilitatea ca Ana Birchall sa ramana ministru al Justitiei, Orban a mentionat ca nu a avut nicio discutie cu ea pe aceasta tema. Precizarea a fost facuta in conditiile in care in acest weekend au aparut informatii potrivit carora Birchall ar putea ramane in functie.

„Nu. Nu am avut nicio discutie, nu stiu de unde a fost lansat acest zvon. Eu stiu ca doamna Birchall e membru PSD. Nu am avut nicio discutie si nu o iau in calcul”, a mai spus liderul liberalilor.

Mai mult despre: ,


Comentarii: