politica

„Nu se impun alegeri. Nimeni normal la cap nu vrea alegeri”. Speriat de vot, Ciolacu forteaza amanarea alegerilor

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi ca nu se poate discuta despre „un Parlament legitim” cand exista peste 4.000 de infectari cu SARS-CoV-2 pe zi, pentru ca nu vine lumea la vot.

„Voi respecta legislatia in vigoare si deciziile Curtii Constitutionale pe care nu le discut, le pun in aplicare. (…) Nu cereti ca Opozitia sa decida ce se intampla cu alegerile. Traim intr-o democratie normala si intr-un stat european. Atributul organizarii alegerilor, responsabilitatea pentru toate aceste alegeri, este a Guvernului si, mai nou, a presedintelui Romaniei care isi doreste aceste alegeri.

Ce am retinut eu din discursul presedintelui este ca isi doreste un Parlament legitim. Nu poti sa discuti de un Parlament legitim cand ai peste 4.000 de infectari, pentru ca nu vine lumea la vot. Parlamentul legitim este cand este ales de o mare majoritate a romanilor. Astept de la presedinte si de la Guvern solutii si mai ales explicatii pentru gestionarea atat de dezastruoasa a pandemiei”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, intrebat ce va face partidul pe care il conduce in legatura cu stabilirea datei alegerilor parlamentare.

Liderul PSD a afirmat ca este de acord cu propunerea presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, de a se organiza consultari la Palatul Cotroceni pentru a se ajunge la un consens in privinta datei alegerilor.

„Aceste consultari trebuiau facute de catre presedintele Romaniei, nu presedintele PNL, de mult timp, si nu numai in ceea ce priveste alegerile, ci si gestionarea pandemiei si criza economica. De fapt asta este rolul presedintelui Romaniei conform Constitutiei, nu conform parerilor mele. (…) Este o diferenta foarte mare acum intre PSD si PNL si presedintele Romaniei. (…) Nu asteptati de la PSD sa ia o decizie politica in functie de cum ii convine partidului. Decizia o sa o luam in functie de evolutia si de parerea specialistilor. (…) Cred ca nu mai este nimeni normal la cap ca prioritatea Romaniei sa fie alegerile parlamentare. Asta a fost declaratia mea si mi-o mentin. La 4.000 de cazuri pe zi nu cred ca se impun alegeri”, a mentionat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

11 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

11 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

11 ore ago