„Nu se mai poate reinstitui starea de urgenta. Oamenii nu vor mai accepta asa ceva” – Cristian Tudor Popescu

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, luni, la Europa FM ca in Romania nu va mai fi reinstituita starea de urgenta.

„Nu se poate reinstitui starea de urgenta. Adica se poate, dar cu urmatorul pret: caderea Guvernului Orban. Oamenii nu vor mai accepta asa ceva, nu mai au bani, nu mai au incredere intr-un guvern care a oscilat in ultima vreme, a avut manifestari contradictorii.

Vom ramane in aceasta stare de alerta care va fi probabil prelungita, dar nu stare de urgenta. Oamenii trebuie sa mearga la slujbe, asta clar!”, a declarat CTP la Europa FM.

Presedintele Klaus Iohannis a avertizat, joi, in ultima zi a starii de urgenta ca este gata sa reintroduca starea de urgenta daca „situatia se va inrautati”.

„Si vreau sa fiu foarte clar: Daca situatia se va inrautati si datele vor arata un numar galopant de infectari, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita sa declar din nou stare de urgenta!

Sa nu compromitem, asadar, tot ce am realizat pana acum cu mari sacrificii!

COVID-19 este o boala greu de combatut tocmai pentru ca oamenii ii pot infecta pe ceilalti fara sa dezvolte simptome si fara sa fie constienti de riscul pe care il reprezinta pentru semenii lor.

Aceasta particularitate a bolii, care nu ne permite sa stim sigur cine e infectat si cine nu, arata cat de important este sa purtam toti masti in spatiile publice.

Pastrand distantarea sociala si purtand masca ne protejam pe noi insine, ii protejam pe cei de langa noi si le usuram munca medicilor, cei aflati in linia intai. Este fundamental sa intelegem ca facem aceste lucruri nu de teama amenzilor, ci pentru ca sunt spre binele nostru si al celor de langa noi.

Nimeni nu poate spune cu precizie cand vom depasi aceasta pandemie. Ce stim insa cu siguranta este ca depinde de fiecare dintre noi sa facem ca acest lucru sa se intample cat mai repede”, a declarat Iohannis la finalul starii de urgenta.

Mai mult despre:


Comentarii: