externe

„Nu sunt motive de panica”. Reactia lui Joe Biden fata de raspandirea variantei Omicron

„Nu sunt motive de panica” in fata raspandirii noii variante a COVID-19, Omicron, a declarat luni presedintele american Joe Biden, indemnand-i totodata pe americani sa se vaccineze, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Sunt motive de ingrijorare in fata acestei noi variante, insa nu sunt motive de panica”, a spus presedintele american, intr-un discurs sustinut de la Casa Alba.

Odata cu apropierea sarbatorilor de iarna, Joe Biden i-a indemnat pe americani sa se vaccineze, inclusiv cu doza booster, si sa poarte masca sanitara in interior, estimand ca „mai devreme sau mai tarziu” aceasta noua varianta va ajunge si in SUA.

De asemenea, presedintele american a declarat ca nu preconizeaza ”in acest stadiu” noi restrictii pentru calatoriile internationale, nici masuri de carantina in SUA in fata Omicron.

„Nu anticipez aceasta in acest stadiu”, a spus el, intrebat despre restrictii suplimentare, in conditiile in care SUA si-au inchis deja frontierele in fata calatorilor din opt tari ale Africii Australe.

Joe Biden a mai declarat ca „daca oamenii s-au vaccinat si poarta masca, nu este nevoie de lockdown”.

Intrebat despre o eventuala obligativitate a vaccinarii sau testarii pentru a putea calatori cu avionul in interiorul SUA, presedintele democrat a spus: „In acest stadiu, aceasta nu este o recomandare” a comunitatii stiintifice.

Joe Biden a adaugat ca va prezenta joi o strategie detaliata de lupta contra COVID-19 in timpul iernii, „nu cu inchideri sau carantine, ci amplificand vaccinarea, rapelurile, testele”.

Lista tarilor unde au fost detectate cazuri de contaminare cu Omicron continua sa creasca, mai ales in Europa, dupa ce primele cazuri au fost reperate in Africa Australa in noiembrie, ceea ce a determinat numeroase state sa-si suspende calatoriile spre aceasta regiune si sa instituie restrictii preventive.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Florin Piersic, operat de urgenta la Cluj, dupa un spectacol de teatru. Indragitul actor se afla acum in afara oricarui pericol

Unul dintre cei mai longevivi si mai iubiti reprezentanti ai cinematografiei romanesti, marele actor Florin…

15 minute ago

Un ofiter al armatei germane a recunoscut ca a transmis Rusiei informatii militare clasificate, dar a spus ca a facut-o pentru a evita „un razboi nuclear”

Un fost ofiter german a recunoscut luni, la inceputul procesului sau, ca a spionat pentru…

30 de minute ago

Politistii francezi au intervenit in forta pentru a evacua protestatarii pro-palestinieni care-si facusera tabara in curtea Universitatii Sorbona – VIDEO

Politia franceza a intervenit pentru a evacua zeci de protestatari care au campat luni intr-o…

45 de minute ago

Casa Alba refuza o ancheta penala internationala care sa-i vizeze pe oficialii israelieni, in privinta ofensivei din Fasia Gaza

Statele Unite "nu sunt in favoarea" unei anchete penale la adresa oficialilor israelieni din cauza…

59 de minute ago

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

13 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

13 ore ago