„Nu suntem marionete”. E ciomageala generala in PSD, liderul TSD este atacat de proprii subalterni pentru ca tine cu Tudose

politica

Liderul TSD Brasov, Horia Stancu, a publicat, duminica seara, un mesaj dur la adresa sefului sau la nivel national, Gabriel petrea. Acesta l-a atacat duminica pe Liviu Dragnea, sugernad ca seful PSD face numiri pe criterii clientelare.

„Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi… Gabriel Petrea nu vorbeste in numele tinerilor social-democrati atunci cand nu ii consulta in prealabil. Pozitia pe care a facut-o publica este pozitia sa personala, cel mult cea in calitate de ministru al consultarii publice si dialogului social.

Tinerii social-democrati nu sunt ‘marionete’ care sa fie folosite dupa bunul plac al presedintelui TSD…o scrisoare publica, precum si orice pozitie publica a TSD se va face doar dupa ce acestia isi dau acordul – asa este normal si democratic. Gabriel Petrea vorbeste despre democratie si exprimare libera, insa nu se deranjeaza macar sa se consulte cu noi.

Din punctul meu de vedere, ca presedinte al #TSDBrasov, deciziile referitoare la viitorul Guvernului sau al PSD se vor lua in cadrul Comitetului Executiv National fara alte influente sau presiuni publice. In PSD exista democratie si PSD suntem noi, cei multi, din teritoriu, care, in fiecare zi, muncim pentru a promova si implementa politicile social-democrate.

Esenta consultarii este dialogul, domnule Petrea, chiar si cu cei care nu va aproba”, a scris liderul TSD Brasov, Horia Stancu, pe Facebook.

Presedintele TSD, Gabriel Petrea, a lansat critici dure la adresa lui Dragnea, pe care l-a acuzat de nepotisme si a cerut democratizarea PSD. El afirma intr-un document publicat duminica pe site-ul organizatiei ca doreste o definire mult mai clara a relatiei dintre conducerea partidului si Guvernul social-democrat si ca numirile in functii publice sa fie facute pe criterii de competenta, propunand organizarea unui Consiliu National al PSD sau a unui congres pentru clarificarea situatiei din partid. Petrea face parte din Guvernul Tudose, fiind ministrul Consultarii Publice.

„Propunem o mult mai clara definire a relatiei dintre conducerea partidului si Guvernul social-democrat. Mecanismele de dialog, de evaluare si control trebuie sa fie institutionalizate, sa nu fie ad-hoc, ci cunoscute de toti membri. Numirile in functii publice trebuie facute cu responsabilitate, tinand cont nu doar de loialitate, de prietenie, ci si de competenta. Atunci cand gresim, trebuie sa actionam rapid si sa facem schimbarile care se impun. Un mecanism transparent de promovare si de gestionare a resursei umane trebuie sa devina realitate – nu se mai poate sari peste rand, nu se mai poate promova atat timp cat competenta administrativa si politica nu au fost probate. Numirile in functiile publice nu mai pot fi surprize pregatite de lideri pentru ca, asa cum am vazut, lipsa de autonomie a celor carora le incredintam functii publice genereaza crize. Un Consiliu National sau chiar un Congres al PSD, dedicat refondarii organizarii partidului, nu vendetelor politice, va asigura modernizarea si clarificarile de care avem atata nevoie”, spune Petrea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: