„Nu vrem casoaiele si averile voastre nesimtite/ Nu suntem nici martori, nici turnatori, nici acuzati in vreun proces” – Un articol scris „cu spume pe mine”

analize

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat in Guvernul Ciolos, publica un text de mare revolta pe blogurile Adevarul fata de modelul de societate pe care PSD vrea sa il impuna. Nicolae este unul dintre coordonatorii Platformei Romania 100.

„Noi suntem prostii care v-au facut pe voi foarte bogati. Cei care, prin indiferenta noastra, v-am confirmat ca marlanii smecheri si guralivi pot sa conduca guverne, ministere, agentii si orice alta institutie controlata de stat. Noi am muncit pe rupte si am incercat sa stam cat mai departe de politica pentru ca ne-a fost si scarba, si frica de improscatori profesionisti de rahat mediatic pe care ii platiti direct sau indirect”, spune Nicolae intr-un text scris cu „spume pe mine cu ar zice mama”.

„Nu avem asteptarile voastre. Nu vrem casoaiele si averile voastre nesimtite, afacerile voastre corupte, vacantele exotice sau chefurile voastre grotesti, unde mafioti, oameni politici si servicii secrete se intalnesc la baute. Nu avem aceleasi frici. Noua nu ne este teama ca vreun fost ‘coleg’ o sa ne toarne la DNA pentru ceea ce am facut.

Nu ne este teama ca un fost prieten sau o fosta nevasta o sa vorbeasca despre afacerile noastre cu statul sau ca ‘prietenul’ judecator sau procuror o sa fie prins. Nu suntem nici martori, nici turnatori, nici acuzati in vreun proces. Nu suntem santajabili.

Nu am imprumutat bani, nu am chefuit si nu am fost in cardasie nici cu Voiculescu, nici cu Ghita si nici cu Vintu si nici nu avem actiuni in afacerile vechilor sau noilor servicii secrete. Nu avem de ce sa ne tinem banii ascunsi prin saltele, prin certificate la purtator sau prin conturi off-shore, pentru ca nu am inselat, nu am furat si nici nu am primit spaga. Nu avem teama permanenta a unor ilustri mediocri de tip Badalau, Oprisan, Tariceanu si nici nu depindem de cum bate banul in directia lui Ciutacu, Ciuvica, Chirieac, Rosca Stanescu si altii.

Nu avem nevoie de oameni ca Nicolicea, Ciordache, Codrin sau Serban Nicolae pentru a ne rezolva ‘problemele de comunicare’. Nu am fost parte a elitelor comuniste. Nu am avut rude ministri in timpul lui Ceausescu sau tati generali de securitate ori de armata. Nu depindem de finantarile ‘baietilor destepti’, nici de lipsa cumplita de coloana vertebrala a unor slugi cu titlu de jurnalisti.

Nu avem experienta voastra. Nu stim cum se transforma spaga de la TelDrum in vile si cocotieri in Brazilia. Nu am facut investitii nici in Costa Rica si nici in Madadascar. Nu depindem nici de consultantii din Israel si nici de tacerea lui Hrebenciuc sau a lui Grindeanu. Copiii nostri nu sunt multimilionari fara sa faca nimic si nici nu stau cu frica in san ca va veni ziua in care vor fi prinsi. Nu au motive sa stea sa se roage prin biserici din Italia si nici sa fie miruiti pentru a fi feriti de lege.

Libertatea noastra nu depinde de felul in care schimbam legile si nici de un procuror sau judecator, oricat de corupti si marlani ar fi ei. Nu am fost garantati de Vanghelie si nici de baronii locali. Nu ne-am pus rudele in pozitii nemeritate si nici ‘nu am invatat’ schema magica prin care soferi, secretare sau orice subaltern supus si mediocru poate ajunge secretar de stat, ministru sau, de ce nu, prim-ministru. Nu aparem la televiziunile controlate de fostii securisti sau de oamenii ‘ajutati’ de Nastase sau de Iliescu.

Noi suntem prostii care v-au facut pe voi foarte bogati. Cei care, prin indiferenta noastra, v-am confirmat ca marlanii smecheri si guralivi pot sa conduca guverne, ministere, agentii si orice alta institutie controlata de stat. Noi am muncit pe rupte si am incercat sa stam cat mai departe de politica pentru ca ne-a fost si scarba, si frica de improscatori profesionisti de rahat mediatic pe care ii platiti direct sau indirect.

Se prea poate sa ramanem prostii vostri. Sa continuam sa ne imaginam ca nu avem cum sa schimbam un sistem atat de putred precum cel pe care l-ati creat. Sa ne amagim cu plecatul in alta tara in momentul in care ne saturam. S-ar putea ca noi sa nu va putem opri din a va continua opera: aceea de a face din coruptie, din nepotism si din nesimtire o normalitate a politicii romanesti. Dar e din ce in ce mai putin probabil”, scrie Nicolae in Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: