externe

NYT: Rusia incearca sa cucereasca Bahmut aruncand in lupta un numar mare de mobilizati si mercenari slab pregatiti, pentru a coplesi fortele ucrainene

New York Times, in ultima sa analiza a situatiei de pe fronturile din Ucraina, scrie ca armata rusa si-a schimbat simtitor tactica in luptele din Donbass, scrie BBC.

In trecut, fortele rusesti au incercat sa incercuiasca mai intai orasul, lasand Ucraina sa decida daca e gata sa cheltuiasca resurse costisitoare pentru a-l apara. De asemenea, armata rusa a bombardat orasul timp de saptamani inainte de a lansa o ofensiva terestra.

Noua strategie a Rusiei pare sa fie aceea de a coplesi apararea ucraineana cu numarul mare al propriilor soldati care incearca sa ia cu asalt orasul in masa, adesea fara sprijinul vehiculelor blindate.

Acum, militarii rusi actioneaza „pe fata” – folosind un numar mare de mobilizati si mercenari, scrie ziarul.

Ambii sunt mai putin antrenati decat trupele regulate, dar sunt multi, in timp ce Ucraina pierde militari bine pregatiti in luptele pentru oras, ceea ce ar putea afecta viitoarea sa ofensiva.

In acelasi timp, si Ucraina a schimbat tactica, scrie ziarul. Batalia incapatanata pentru Bahmut sugereaza ca Ucraina este pregatita pentru o lupta indelungata pentru oras si este gata sa sufere pierderi in speranta de a diminua si mai mult fortele inamicului. De notat ca in cursul zilei de joi un oficial rus a sustinut ca armata si mercenarii de la gruparea Wagner au reusit sa incercuiasca orasul.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

3 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

2 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

4 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

4 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

5 ore ago