news

Doi romani cumpara de la francezi fabrica de zahar de la Ludus: „Angajatii isi vor pastra locurile de munca”

Producatorul francez de zahar Tereos a anuntat miercuri ca doi investitori romani vor prelua activitatile sale din Romania, pe care intentiona sa le inchida, transmite Reuters.

Cumparatorii sunt Mihaela Neagu si Mihail-Daniel Matache, doi investitori in sectorul de agri-food din Romania. Tranzactia ar urma sa se finalizeze in cursul saptamanii urmatoare, a adaugat Tereos.

”Tereos este incantat ca a gasit astazi un cumparator pentru situl industrial Ludus, pe care Grupul a anuntat ca intentioneaza sa il inchida in 2021”, se arata intr-un comunicat de presa remis astazi de francezii de la Tereos.

„Este un proiect curajos pe care l-am intreprins in acest an cu obiectivul de a revigora productia de zahar din tara. In 2021, zaharul din sfecla cultivata in Romania a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern. Vom incepe negocierile cu fermierii in urmatoarele zile, deoarece in apropiere urmeaza sa fie contractata sfecla de zahar pentru campania de toamna 2023, in regiunea Ludus. Vrem sa ii asiguram pe cei aproximativ 300 de producatori din regiune ca suntem deschisi colaborarii si, de asemenea, vrem sa ii asiguram pe cei peste 150 de angajati ca isi vor pastra locurile de munca”, a spus Mihaela Neagu, investitor independent.

„Suntem foarte fericiti ca am semnat cu acesti doi investitori. Acest transfer face posibila perpetuarea locurilor de munca si mentinerea activitatii zaharului in bazinul Ludusului”, a declarat si Gerard Clay, Presedintele Consiliului de Administratie.

Finalizarea tranzactiei ar trebui sa aiba loc in cursul saptamanii viitoare.

Grupul francez Tereos, al doilea mare producator de zahar din lume in functie de volumul productiei, a cumparat fosta fabrica Zaharul Ludus (Mures) in 2012 insa aceasta unitate a inregistrat pierderi in fiecare an dupa 2014.

In luna februarie a anului trecut, Tereos a anuntat in mod oficial ca a demarat consultarile cu organizatiile reprezentantive ale angajatilor cu privire la posibila inchidere a activitatilor sale din Romania. Afacerea Tereos din Romania avea 153 de angajati permanenti la finalul anului 2021, dintr-un total de 15.000 pentru intregul grup.

Mihaela Neagu controleaza firma Best Achizitii, care a preluat anul trecut si fabrica de zahar de la Bod, judetul Brasov, unde productia ar urma sa fie reluata din acest an, in prezent sub brandul Bod fiind comercializat numai zahar din Ucraina.

Best Achizitii, cu cod CAEN de activitati de consultanta pentru afaceri si management, este detinuta de Mihai Vlad Alexandru Cristescu (27 ani) – fiul Mihaelei Neagu, arata datele Confidas.ro, platforma de analiza financiara a companiilor. Pe platforma de achizitii publice SICAP se arata ca perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2022 a facut 857 de contracte cu statul.

„Din anul 2018, firma a inceput sa desfasoare si activitati de comert cu ridicata de produse de igiena si alimentare. Incepand cu anul 2020, firma si-a extins portofoliul prin vanzarea de produse tip dispozitive medicale, incadrate in clasele I si II. Pe piata echipamentelor medicale ne-am autorizat la Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale Din Romania (ANMDM), la ISO/13485 – import, comercializare si distributie de dispozitive medicale“, se arata pe site-ul companiei Best Achizitii.

Recordul financiar al Best Achizitii a fost in anul pandemiei, 2022, cand firma a avut o cifra de afaceri de 241.610.034 de lei si 62.746.532 profit net. In 2021, cifra de afaceri a scazut la 178.233.276 de lei, cu 22.268.447 de lei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

5 ore ago

Filmare la Cluj, doi politisti se chinuie sa retina un individ agresiv. Politista pulverizeaza spray si in fata colegului ei – Video

Doi politisti din Cluj s-au chinuit miercuri sa bage in masina politiei un individ care…

3 ore ago

Kosovo nu accepta o conditie impusa pentru aderarea la Consiliul Europei: Crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sarba

Premierul kosovar Albin Kurti a criticat, miercuri, conditiile de aderare la Consiliul Europei, in special…

7 ore ago

Patru britanice il acuza pe Andrew Tate de viol. Dupa incheierea procesului din Romania, va urma un proces civil in Marea Britanie

Patru britanice il dau in judecata pe Andrew Tate la Inalta Curte din Londra pentru…

7 ore ago

Razboiul candidatilor in SUA: New York Times a scris ca Robert Kennedy Jr a avut un vierme in creier. Echipa de campanie spune ca si-a revenit de atunci

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului presedinte american John F. Kennedy si candidat independent la presedintia…

7 ore ago

S-a deschis cel mai mare „aspirator de poluare” din lume. Iata cum functioneaza

„Cea mai mare fabrica din lume” pentru aspirarea poluarii care incalzeste planeta din atmosfera, ca…

7 ore ago