O afacere de familie. Finul lui Tudorel, angajat la MJ. Fiul lui Tudorel a lucrat pentru tatal finului

news

Finul ministrului Justitiei, Alexandru Popica Loghin (26 de ani), a prins un post foarte bun in Ministerul Justitiei, pe o functie asimilata judecatorilor si procurorilor. Fiul lui Tudorel Toader a fost in trecut stagiar la cabinetul notarial al tatalui lui Alexandru Popica Loghin.

„Personalul asimilat” judecatorilor si procurilor beneficiaza de aceleasi drepturi ca magistratii, in ceea ce priveste salarizarea sau pensia speciala.

In vara anului trecut, Alexandru Popica Loghin a fost unul dintre cei 472 de candidati pentru unul dintre cele 31 de posturi de „personal de specialitate asimilat judecatorilor si procurorilor”, concurs organizat de Ministerul Justitiei. Procedura a constat intr-o proba de verificare a cunostintelor de limba straina, o proba scrisa si un interviu.

Chiar daca au fost 15 persoane pe un loc, Popica Loghin a reusit sa obtina postul in luna august 2018, scrie Newsweek Romania.

„A fost un examen grila ceea ce nu a afectat caracterul impartialitatii examenului”, a declarat Popica Loghin pentru Newsweek Romania. El afirma ca nu a discutat cu Toader inainte de concurs si nici nu-si mai aminteste cand s-au intalnit cele doua familii in Iasi. La minister, acest lucru s-a intamplat „de doua-trei ori” dupa ce s-a angajat, fiind vorba de saluturi si discutii protocolare.

Ministrul Tudorel Toader a declarat pentru Newsweek Romania ca nu a avut nici o legatura cu examenul: „Nu am facut parte din comisie, nici astazi nu stiu cine a facut parte din comisie, cine a facut subiectele si cine a corectat!”

De-a lungul timpului a existat si o alta legatura intre cele doua familii. Fiul cel mare al ministrului Toader, Ionut Alexandru, si el notar in Iasi in acest moment, si-a facut stagiatura la cabinetul lui Viorel Popica Loghin, tatal lui Alexandru Popica Loghin.

In 2008, cand si-a depus dosarul la Camera Deputatilor pentru a deveni judecator la Curtea Constitutionala, Toader avea nevoie de indeplinirea unei formalitati: un notar pentru a autentifica documentele ce atestau studiile si experienta. Bineinteles ca parafa cumatrului Popica Loghin a rezolvat situatia.

Mai mult despre:


Comentarii: