„O aiureala si o prostie”. Ana Birchall, reactie dura la intentia de suspendare a lui Iohannis

politica

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justitiei in Guvernul PSD, declara ca anuntul senatorului PSD Eugen Orlando Teodorovici privind suspendarea lui Klaus Iohannis este o „aiureala” si o „prostiei”.

„Ce aiureala! E de notorietate ca Teodorovici are un meci personal cu Citu dar de aici si pana la a veni cu asa idei cand abia ai avut alegeri prezidentiale mi se pare o copilarie, ca sa fiu politicoasa in exprimare si sa nu spun ca e prostie si imaturitare politica!”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante, a declarat miercuri ca prin desemnarea lui Florin Citu ca premier presedintele Klaus Iohannis a incalcat Constitutia, iar din acest moment ar putea incepe procedura de suspendare a sefului statului.

„Propunerea de prim-ministru pe care a facut-o presedintele in aceasta seara este de fapt o batjocura la adresa intregii tari. Presedintele Iohannis a aratat cat de sadic poate sa fie fata de aceasta tara, pentru care ar trebui sa isi dea si viata, pentru ca asa spune juramantul domniei sale in fata natiunii. (…) Din punctul meu de vedere, domnul presedinte astazi a incalcat, cu buna stiinta, Constitutia in spiritul sau numind o persoana care nu numai ca nu se califica pentru o astfel de functie, dar, efectiv, cat a fost in viata privata, cat a fost in viata oficiala de ministru la Finante a actionat strict impotriva interesului acestei tari. Dovezile exista, sper ca acea comisie de ancheta din Parlament care se constituie sa arate foarte clar romanilor cum au aratat ultimele doua luni din 2019, cum s-a manipulat efectiv economia romaneasca. Domnul Citu a crescut deficitul in mod nemeritat, lasand la o parte veniturile, neincasandu-le cu buna stiinta si crescand foarte mult, nejustificat, partea de cheltuieli, pentru ca Romania sa aiba un deficit de 4,6%, cu toate ca si cele mai pesimiste previziuni din partea Comisiei Europene erau undeva la 3,6% deficit pe 2019”, a declarat Teodorovici pentru AGERPRES.

El a adaugat ca presedintele a nominalizat la functia de premier o persoana „care, clar, nu are cum sa serveasca interesului tarii”.

„Din punctul meu de vedere, in acest moment se poate incepe procedura de suspendare a presedintelui, este punctul meu de vedere, personal, nu este punctul de vedere al PSD. Din punctul meu de vedere, o clasa politica normala si responsabila ar declansa imediat o astfel de procedura de suspendare a presedintelui Romaniei. Nu se poate merge inainte, nu poti sa speri ca aceasta tara sa creasca cu o astfel de abordare, cu termeni precum ‘depesedizarea acestei tari’. Chiar si Citu, asta-seara la Guvern, a folosit termenul ‘depesedizare a tarii’. Nu poti sa vii cu astfel de instigatii la ura intre oameni, traim intr-o tara libera si suntem liberi sa decidem ce optiuni politice avem”, a subliniat acesta.

Teodorovici a afirmat ca a fost incalcata Constitutia si in momentul in care Ludovic Orban l-a acceptat in Guvern pe Florin Citu cu aviz negativ de la comisiile de specialitate ale Parlamentului.

„El este singurul caz din istoria Romaniei care a facut parte din Guvern cu toate ca avea aviz negativ din partea Comisiilor parlamentare reunite de buget-finante. (…) Domnul Citu a fost acuzat, probabil ca pe buna dreptate, in 2008, de specula facuta pe leu, dansul a fost dat afara din sistemul bancar, nu are voie sa lucreze in sistemul bancar si iata ca si-a gasit un loc de munca la Ministerul de Finante. In ultimele trei luni toate actiunile, declaratiile sale au fost fara argumente, eu am facut apel de multe ori sa aduca argumente pentru fiecare acuza pe care o face. Nu a adus niciodata un argument foarte clar, public, pentru a sustine declaratiile sale care ne-au dus la un minim istoric al leului, pietele pierd masiv, ca urmare a ce se intampla la nivel politic”, a mentionat senatorul PSD.

Comentarii: