„O amnistie in Romania trebuie data”. Dragnea nu se mai fereste, ordin dat de la Antena 3. A gasit un nou pretext

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminica seara, ca amnistia este obligatorie. El a gasit o noua justificare pentru o asemenea masura, afirmand ca amnistia va sterge dosarele de la DNA ale judecatorilor, astfel incat acestea nu vor mai fi „speriati”.

„Pozitia mea este foarte clara legata de amnistie si gratiere. O sa va spun motivatia mea. Amnistia nu este un act de clementa, ci un act de dreptate, de reparatie. Discutam de probe false, pe santaje, la mii de oameni. Ca trebuie data ca ordonanta sau lege… rezultatele nenorocite ale acestor ani, ceva trebuie facut. Noi nu putem doar sa constatam. Deci aia care au fost pedepsiti nevinovati trebuie sa ramana. Problema nu sunt eu, ei nu vor sa piarda aceasta influenta malefica.

(…) Trebuie sa discutam, amnistia este necesara sau nu in Romania? Cum avem garantia ca sutele de judecatori cu dosare la DNA vor judeca doar pe propria constiinta? Odata cu amnistia, atunci nu vor mai fi speriati ca vine cineva sa-i ameninte. Macar pentru judecatorii care sunt presati si intimidati cu acele dosare (trebuie data amnistie).

(…) O amnistie in Romania trebuie data, dupa o asemenea perioada neagra. Ca va fi peste un an sau doi, nu s-a inventat alt instrument pentru a scapa de o asemenea nenorocire”, a declarat Dragnea la Antena 3.

El a adaugat ca nu ii este frica de inchisoare.

„Mie nu mi-e frica de puscarie. Le spun colegilor, de ce nu ati asteptat sa ma bage la puscarie?”, a mai spus liderul PSD.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: