O cunoscuta jurnalista nu mai suporta calomniile lui Dan Andronic. Patronul EVZ este dat in judecata

news

Jurnalista Sorina Matei anunta ca il da in judecata pentru calomnie pe afaceristul Dan Andronic. Acesta a catalogat-o pe jurnalista drept „trompeta a Binomului”si a sugerat ca este „acoperita” a SRI.

„Anunt public pe aceasta cale ca, dupa o atenta chibzuinta, am decis impreuna cu avocatul meu actionarea in instanta a lui Dan Catalin Andronic pentru acte de denigrare si discreditare personala si profesionala savarsite prin comunicarea publica a unor informatii mincinoase si defaimatoare de natura sa aduca o afectare grava a drepturilor nepatrimoniale apartinand subsemnatei constand in onoare, demnitate, reputatie si imagine.

Avand in vedere ca respectivele comunicari publice ale lui Dan Catalin Andronic, preluate de catre entitati de presa, reprezinta acuzatii concrete si directe, prezentarea acestora fara niciun element probator determina intentia exclusiva de discreditare si denigrare personala si profesionala a subsemnatei.

De mai bine de 2 ani, am raspuns public insinuarii defaimatoare si denigratoare facute in contextul problemelor penale ale Elenei Udrea de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe care in lipsa unei acuzatii directe, explicite si concrete nu am putut sa-l actionez in judecata. De asemenea, am raspuns public acuzatiilor grave si dovedit neprobate facute de Elena Udrea si in acest sens am prezentat si public documente concrete in sustinerea afirmatiilor mele. Am raspuns de asemenea public acuzatiilor facute de Sebastian Ghita care, din 18 Mai 2016, se afla la fel ca si Dan Catalin Andronic sub incidenta unei notificari legale privind incalcarea drepturilor nepatrimoniale din partea subsemnatei.

Cum actele de denigrare si discreditare personala si profesionala, lipsite de orice baza probatorie nu au incetat, ba chiar au continuat, au fost rostogolite prin comentarii si au ajuns chiar si in zona de viata privata, inclusiv prin acuzatiile facute, toate acestea sunt propagate cu intensitate prin materiale platite si clipuri puse in circulatie in spatiul public iar raspunsurile mele publice la aceste acuzatii calomniatoare nu au contat pentru cei care au facut acuzatiile directe neprobate cat si pentru cei care le-au propagat, am decis sa ma adresez in premiera instantei de judecata pentru ca aceste acte de defaimare prin afectarea drepturilor unei persoane trebuie sa inceteze.

Ma voi adresa de acum inainte Justitiei ori de cate ori voi considera necesar. Comunicarile publice, avand un continut profund denigrator si defaimator, prin sustinerea continua a unor aspecte de discreditare profesionala, mincinoase si fara sustinere probatorie, determina aplicabilitatea dispozitiilor Codului Civil privind raspunderea civila delictuala iar exercitarea libertatii de exprimare in Romania trebuie realizata cu buna-credinta si cu respectarea drepturilor si libertatilor constitutionale”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Dan Andronic a scris, intr-un material publicat in EVZ, ca Sorima Matei este „trompeta Binomului”. El sustine ca ea a foat angajata la B1 TV la interventia lui Florian Coldea. o parte din salariul ei fiind suportat de Niro. „La un moment dat, Nicolae Dumitru, rugat de Gabriel Oprea, a discutat direct cu Sorin Oancea aceasta problema si s-a angajat sa acopere diferenta financiara printr-un contract de publicitate suplimentar”, scrie Andronic.

Recent, si judecatorul Cristi Danilet a anuntat ca il va da in judecata pe Andronic, afirmand ca acesta va plati „daune usturatoare”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: