O curte de apel din New York a ridicat ordinul de tacere impus lui Donald Trump, permitandu-i practic acestuia sa insulte si sa ameninte iar procurorii si judecatorii

externe

Donald Trump, ordin de tacere, ridicat, insulte, judecator, procurori federali

O curte de apel din New York a ridicat joi ordinul de tacere care ii interzicea lui Donald Trump si avocatilor sai sa atace personalul juridic al judecatorului in procesul sau civil de frauda din New York. Decizia le deschide calea lui Trump si avocatilor sai pentru a-si intensifica atacurile verbale la adresa procesului, pe care l-au caracterizat drept o farsa motivata politic, realizata de biroul procurorului general din New York si de judecatorul Arthur Engoron de la Curtea Suprema din New York.

„De azi sunt libera”, a glumit Alina Habba, avocata lui Trump, in fata jurnalistilor dupa ordonanta de joi. „Am vazut acest lucru acum, de nenumarate ori, cand judecatorii depasesc masura si iau un drept la libera exprimare protejat de Constitutie – iar discursul politic este si mai protejat – si impun tacerea lui Trump si avocatilor sai”, a continuat Habba.

Potrivit Business Insider, ordinul de tacere a fost impus pentru prima data de Engoron, pe 3 octombrie, ca reactie la faptul ca Trump a postat pe Truth Social insulte si amenintari la adresa lui si a personalului tribunalului. ”Atacurile personale asupra membrilor personalului meu de la tribunal sunt inacceptabile si nepotrivite si nu le voi tolera sub nicio forma”, a declarat Engoron.

Pe 3 noiembrie, Engoron a extins ordinul de interdictie pentru a-i include si pe avocatii lui Trump, dupa ce acestia au facut ceea ce judecatorul a numit „remarci repetate si nepotrivite, consemnate in mod oficial” despre o grefiera. Trump si avocatii sai sunt acum liberi sa faca critici scrise si orale la adresa membrilor personalului judecatorului pana la decizia completa a curtii de apel. Este o victorie rara intr-un caz in care cea mai mare parte a deciziilor au fost impotriva lui Trump.

Avocatii biroului procurorului general din New York si ai sistemului judiciar al statului au acum termen pana la 22 noiembrie pentru a depune documentele de apel in sprijinul ordinului de tacere. Avocatii lui Trump trebuie sa raspunda pana la 27 noiembrie, dupa care un complet al primului departament al Diviziei de Apel din New York va decide daca ordinul ramane sau dispare definitiv.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: