externe

O delegatie americana si-a intrerupt vizita in Arabia Saudita dupa ce unuia dintre membri i s-a cerut sa-si scoata kippa

O delegatie a unei comisii americane pentru libertatea religioasa a afirmat luni ca a decis sa-si intrerupa o vizita oficiala in Arabia Saudita, dupa ce unuia dintre membrii acesteia i s-a cerut sa-si scoata kippa, noteaza AFP, citata de Agerpres.

„Nimanui nu ar trebui sa i se interzica accesul la un sit de patrimoniu, in special la un sit destinat sa puna in valoare unitatea si progresul, pur si simplu pentru ca evreu”, a declarat presedintele Comisiei americane pentru libertatea religioasa internationala (USCIRF), Abraham Cooper, care este si evreu ortodox, citat intr-un comunicat.

„Arabia Saudita este pe cale de a incuraja schimbarea in cadrul Viziunii sale 2030”, referindu-se la un program ambitios de reforme care vizeaza diversificarea economiei.

„Cu toate acestea, mai ales intr-o perioada in care antisemitismul este raspandit, faptul ca mi s-a cerut sa-mi scot kippa ne-a impiedicat pe noi, membrii USCIRF, sa ne continuam vizita” la situl Diriyah, la nord-vest de Riad, clasificat de UNESCO drept patrimoniu mondial, potrivit comunicatului.

„Remarcam, cu regret deosebit, ca acest lucru i s-a intamplat unui reprezentant al unei agentii guvernamentale americane care promoveaza libertatea religioasa”, a adaugat el.

Aceasta Comisie pentru libertatea religioasa este un organism consultativ guvernamental mandatat de Congresul Statelor Unite.

Incidentul, care a avut loc pe 5 martie, intervine pe fondul tensiunilor dintre regatul saudit si Israel din cauza razboiului din Fasia Gaza si al eforturilor Statelor Unite de a promova normalizarea relatiilor dintre cele doua state, dupa incheierea conflictului.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

3 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

11 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

11 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

11 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

11 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

8 ore ago