O doctorita de familie care a vaccinat „la chiuveta” aproape 1.000 de persoane a fost trimisa in judecata de DNA. A castigat peste 240.000 RON

news

O doctorita de familie din judetul Dolj a falsificat Registrul Electronic National de Vaccinari si a eliberat adeverinte de vaccinare pentru aproape 1.000 de persoane nevaccinate de la care a pretins si a primit cate 200 de lei de persoana. In total, suma obtinuta de doctorita Vatan Ecaterina a fost de peste 240.000 de lei, dupa ce a cerut de la Casa de Asigurari de Sanatate bani pentru prestatiile sale. Faptele au fost cercetate de DNA care a trimis-o in judecata, alaturi de alti doi complici, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit DNA, procurorii de la Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatei Vatan Venera Ecaterina, la data faptelor medic de familie in judetul Dolj, pentru luare de mita in forma continuata (926 acte materiale), fals informatic in forma continuata (926 acte materiale), inselaciune in forma continuata (6 acte materiale), fals intelectual in forma continuata (12 acte materiale) si delapidare. De asemenea, doua persoane fizice au fost trimise in judecata in stare de libertate pentru complicitate la luare de mita in forma continuata si complicitate la fals informatic in forma continuata.

Conform procurorilor, in perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, medicul de familie, beneficiind de ajutorul mai multor persoane, printre care si cele doua cercetate in prezenta cauza, ar fi pretins si primit mai multe sume de bani de la un numar de 926 persoane carora le-a facilitat obtinerea adeverintelor de vaccinare antiCovid 19, fara ca acestea sa se fi vaccinat efectiv.

Din banii pretinsi de intermediari de la fiecare din cele 926 persoane, suma de 200 lei/persoana (in total 185.200 lei) i-ar fi revenit medicului care ar fi procedat la inscrierea persoanelor respective in Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV) si la eliberarea adeverintelor care atestau in mod fals ca acestea erau vaccinate impotriva COVID-19.

Procurorii arata ca, in afara de banii primiti in modalitatea de mai sus, inculpata ar fi solicitat si ar fi obtinut de la Casa de Asigurari de Sanatate Dolj, contravaloarea „administrarii” vaccinului in cazul celor 926 persoane, primind de la institutia respectiva suma totala de 37.720 lei.

In acelasi context, medicul de familie, dupa ce ar fi intrat in posesia carnetelor cu tichete de masa alocate pacientilor, ar fi dat, in mod nelegal, unuia dintre intermediari un numar de 190 carnete (ce continea fiecare cate 5 tichete de masa in valoare de 20 de lei/buc – 19.000 lei) pentru a dispune de ele in interes personal. Casa de Asigurari de Sanatate Dolj si Directia de Sanatate Publica Dolj s-au constituit parti civile cu suma totala de 56.720 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj. Anterior, in cauza au fost incheiate acorduri de recunoastere a vinovatiei cu patru persoane (intermediari).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: