„O eroare esentiala”. Putin o ataca pe Angela Merkel si il lauda pe Donald Trump in privinta migrantilor

externe

Decizia cancelarului german Angela Merkel de a permite intrarea in Germania a peste 1 milion de refugiati, majoritatea sirieni, incepand din 2015, a fost o ”eroare esentiala”, a apreciat presedintele rus Vladimir Putin, intr-un interviu publicat vineri de Financial Times inaintea summitului G20 de la Osaka, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Putin a spus ca interventia militara a Moscovei in razboiul civil din Siria, conflict care a dus la milioane de persoane refugiate sau stramutate, a fost un succes.

Seful statului rus a argumentat ca decizia respectiva a impiedicat revenirea a mii de militanti in Rusia si a contribuit la stabilitatea regionala, evitandu-se un ”haos de tip Libia”.

Pe de alta parte, Vladimir Putin l-a caracterizat pe presedintele american Donald Trump drept ”o persoana talentata” si a spus ca, desi planul liderului de la Casa Alba de construire a unui zid la frontiera cu Mexicul ar putea fi un pas prea mare, cel putin Trump ”cauta o solutie” la problema migratiei.

In ceea ce o priveste, Angela Merkel a aparut in forma inaintea unei intalniri cu Donald Trump in marja summitului G20 de la Osaka, dupa ce joi, la Berlin, a fost surprinsa tremurand puternic in timpul ceremoniei de numire a noului ministru al justitiei german, Christine Lambrecht, eveniment desfasurat la Berlin cu numai patru ore inaintea plecarii spre Japonia.

La 18 iunie, Angela Merkel a fost cuprinsa de tremur in timpul ceremoniei de primire a presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, aflat intr-o vizita in Germania. Ulterior, ea a explicat ca nu se hidratase corespunzator in ziua respectiva, una caniculara.

Inaintea intrevederii cu Donald Trump, sefa executivului german a mentionat ca discutia va aborda teme precum comertul, investitiile germane in SUA, situatia din Africa de Vest, combaterea terorismului si Iranul.

Inaintea intalnirii, Trump a numit-o pe Merkel un ”marea prieten” al sau. ”Ea este o persoana fantastica, o femeie fantastica si sunt foarte bucuros sa o am ca prietena”, a spus Donald Trump, care a salutat relatiile comerciale dintre Washington si Berlin.

Mai mult despre: ,

Comentarii: