externe

O femeie din Canada a cheltuit 50.000 de dolari pentru a obtine doua clone reusite ale pisicii sale moarte – VIDEO

Dupa doi ani si patru incercari esuate, o pisica de rasa Ragdoll, care a apartinut unei femei din Kelowna, Canada, a fost clonata cu succes. Kris Stewart a primit nu unul, ci doi pisoi clonati cu ajutorul ADN-ului de la iubitul ei motan, Bear.

Stewart a declarat ca a trimis ADN-ul lui Bear la ViaGen, o companie de clonare a animalelor de companie cu sediul in Texas, dupa ce acesta a murit la varsta de cinci ani intr-un accident rutier in ianuarie 2022.

Procesul de clonare presupune introducerea ADN-ului animalului intr-un embrion, care este transferat in uterul unei pisici surogat care poarta si naste puii, potrivit lui Kerry Bowman, un bioetician care lucreaza la Universitatea din Toronto.

Pisicutele, pe care Stewart le-a numit Bear Bear si Honey Bear, s-au nascut pe 10 ianuarie. Dupa ce au stat cu mama lor in sediul companiei din New York timp de opt saptamani, Stewart a putut in sfarsit sa-i ia acasa.

„Amandoi seamana cu Bear”, a spus ea, citata de cotidianul britanic Daily Mail. „Sunt indrazneti si obraznici”. „Bear a fost cel mai destept animal pe care cred ca l-am avut vreodata, si am avut animale de cand aveam doi ani”.

Potrivit lui Bowman, mai putin de cinci la suta dintre animalele clonate supravietuiesc nasterii.

El a spus ca animalele clonate au de obicei o speranta de viata redusa si pot avea anomalii, inclusiv organe marite.

Stewart a spus ca patru transferuri de embrioni au esuat inainte ca Bear Bear si Honey Bear sa se nasca. Ea a spus ca procesul a costat-o in total aproximativ 50.000 de dolari.

Dar ea este „incantata” sa fie alaturi de noii ei pisoi, despre care spune ca seama leit, la fizic si caracter, cu motanul Bear.

 

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

9 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

9 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

9 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

9 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

9 ore ago