O femeie din Marea Britanie, la un pas sa moara otravita dupa ce a gatit o tocanita de fasole la slow cooker

externe

femeie, otravita, fasole, Marea Britanie

Chiar daca sunteti vegan, absenta carnii si a produselor lactate nu inseamna ca toxinfectiile alimentare nu reprezinta un risc. Potrivit cotidianului britanic The Mirror, o femeie s-a imbolnavit recent foarte rau dupa ce a preparat la un dispozitiv de gatit lent (slow cooker) o tocana vegana si a comis o greseala comuna.

Anne Sullivan a gasit o reteta de tocana de fasole alba si a urmat cu sarguinta toate instructiunile – inclusiv inmuierea prealabila a fasolei, lasand-o sa fiarba toata ziua in slow cooker.

Desi sapte ore mai tarziu, boabele de fasole aveau inca de aceeasi marime si erau inca tari, Anne a luat totusi o portie la serviciu si a mancat-o. Femeia a inceput sa se simta slabita si ametita, precizand ulterior: „Cred ca aratam ingrozitor, pentru ca seful meu mi-a spus sa ma duc acasa si sa incerc sa ma odihnesc putin. Imi venea sa vomit”.

Pe parcursul zilei, a inceput sa se simta putin mai bine si, a doua zi, a mancat din nou tocanita, de data aceasta in compania prietenului ei. Barbatul si-a dat insa seama ca este ceva in neregula si a incetat sa mai manance, in timp ce Anne a continuat sa o faca. Simptomele au revenit, si mai grave ca prima data, necesitand interventia medicilor.

Acestia au explicat si ce greseala facuse femeia: nu fiersese fasolea cateva minute si pe aragaz, ci o tinuse doar in slow cooker, fapt care dusese la eliberarea unei puternice toxine, numita fitohemaglutinina. Aceasta este prezenta si in mod normal in fasolea gatita – provocand simptome precum diaree si greata – dar in cazul femeii din Marea Britanie atinsese un nivel atat de ridicat incat i-a pus viata in pericol.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: