Categories: externe

O greva neasteptata a angajatilor francezi ai Eurotunnel a perturbat circulatia trenurilor pe sub Canalul Manecii. Angajatii sunt nemultumiti de bonusul de 1.000 de euro si cer de trei ori mai mult

O greva neasteptata a lucratorilor francezi de la Eurotunnel, care leaga Marea Britanie de Europa continentala pe sub Canalul Manecii, a intrerupt joi traficul feroviar, amenintand planurile de vacanta ale multor calatori, potrivit Reuters.

UPDATE: Sindicatele Eurotunnel au anulat greva si au declarat ca traficul feroviar se va relua joi seara, a informat BFM TV.

Protestul a provocat perturbari masive pe ruta aglomerata Londra-Paris. Unele trenuri au trebuit sa se intoarca in capitala Frantei chiar inainte de a ajunge la Londra, ceea ce a determinat guvernul francez sa numeasca actiunea drept inacceptabila.

Mii de calatori au ramas blocati la terminalul din Gare du Nord din Paris.

Getlink, operatorul tunelului folosit de compania feroviara Eurostar, a declarat ca greva convocata de sindicatele franceze a dus la o intrerupere a serviciului si la inchiderea terminalelor din Franta si Marea Britanie.

Operatorul tunelului nu este acoperit de o lege franceza din 2007 care face obligatoriu un preaviz de 48 de ore pentru operatorii de transport, motiv pentru care greva a luat pe toata lumea prin surprindere.

Compania a spus ca sindicatele au respins un bonus de 1.000 de euro anuntat de conducere, cerand ca suma sa fie triplata. Sindicatele au declarat intr-un comunicat ca au cerut o cota mai mare din profit dupa ce veniturile grupului au crescut cu 36% la 1,4 miliarde de euro in primele noua luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Ministrul francez al transporturilor, Clement Beaune, a declarat ca greva este inacceptabila. „Trebuie gasita imediat o solutie”, a adaugat el intr-o postare pe X.

Operatorul de tren Eurostar a sfatuit oamenii sa-si amane calatoriile.

Greva a blocat, de asemenea, transportul de marfa si serviciul de transfer de vehicule LeShuttle. Anul acesta, peste 1,1 milioane de camioane si peste 2 milioane de automobile au traversat Canalul la bordul serviciului.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

„Bine ati venit in lumea rusa”. Parlamentul din Georgia a adoptat legea „agentilor straini” pe fondul unor proteste masive – Video

Deputatii georgieni au aprobat marti, in a treia si ultima lectura, un controversat proiect de…

2 ore ago

10 ani fara carnet pentru soferii care sunt prinsi bauti sau drogati la volan. Legea a fost adoptata, merge la promulgare la presedintele Romaniei

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege referitor la prevenirea si combaterea…

3 minute ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

7 ore ago

Moscova anunta ca si-a dotat submarinele cu racheta nucleara Bulava. Aceasta are o raza de actiune de 8.300 de kilometri

Armata rusa a introdus in serviciu racheta balistica intercontinentala Bulava cu lansare de pe submarine,…

2 ore ago

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

3 ore ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani. „Nu am crezut ca voi trai asemenea momente”

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase, a fost atat de suparat pe…

9 ore ago