O lectie pentru Dragnea si Tariceanu. Iata cum este tratat un caz de inalta coruptie printre parlamentarii europeni. Si este vorba doar despre „suspiciuni”

externe

Comisia de ancheta privind acuzatiile de coruptie care ii vizeaza pe actuali sau fosti membri ai Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a stabilit ca exista ”o puternica suspiciune” fata de mai multi dintre ei, a anuntat duminica APCE, intr-un comunicat, transmite AFP, citata de Agerpres.

Comisia de ancheta ”a stabilit ca exista o puternica suspiciune ca anumiti membri actuali si fosti ai APCE s-au implicat in activitati de corupere in favoarea Azerbaidjanului”, in scandalul cunoscut sub numele de ”Caviargate”, se arata in comunicat.

Mai multi actuali si fosti membri ai APCE sunt banuiti ca au fost ”cumparati” de autoritatile azere in schimbul votului lor, in ianuarie 2013, impotriva unui raport care denunta situatia detinutilor politici din aceasta fosta republica sovietica.

Unora dintre alesi li s-ar fi oferit caviar, covoare sau nopti la hoteluri de lux din Baku.

Presedintele APCE, Michele Nicoletti, a declarat ca ”parlamentarii implicati sunt invitati sa-si suspende activitatea cat timp o comisie le va examina situatia caz cu caz”.

Printre parlamentarii acuzati in raport se afla Eduard Lintner, fost deputat german din partea Uniunii Crestin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, si Karin Strenz, membra a CDU, dar retrasa din delegatia germana la APCE.

Raportul facut public duminica seara numara peste 200 de pagini si a fost elaborat de trei experti, fostul judecator antiterorist francez Jean-Louis Bruguicre, britanicul Nicolas Bratza, fost presedinte al Curtii Europene a Drepturilor Omului, si jurista suedeza Elisabet Fura.

Publicarea raportului a intervenit in ajunul deschiderii sesiunii de primavara a APCE, la care participa 324 de parlamentari din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, printre care si cele 28 ale Uniunii Europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: