Categories: externe

Revolutie in lumea islamica: O mare tara musulmana va INTERZICE purtarea valului in PUBLIC

Parlamentarii egipteni lucreaza la un proiect de lege ce va interzice femeilor sa mai poarte traditionalul niqab in locuri publice.

In Egipt, niqab-ul este valul care acopera atat parul, cat si fata femeii, cu exceptia ochilor. Profesorul de drept al universitatii Al-Azhar, Amna Nosseir, spune ca purtarea acestui tip de val islamic nu este specificata in mod expres in Coran si ca, de fapt, nu are radacini musulmane, noteaza Independent.

Ea spune ca aceasta traditie este una evreiasca, aparuta in Peninsula Arabica, inaintea islamului si ca anumite pasaje din Coran condamna purtarea obligatorie a niqabului. Ea mai spune in Coran femeile sunt indemnate sa poarte haine modeste si sa isi acopere parul, acoperirea fetei nefiind obligatorie.

In ultimii ani, in Egipt au fost introduse o serie de interdictii in ceea ce priveste purtarea niqabului. Din luna septembrie a anului trecut, este interzisa purtarea acestuia de catre profesoarele universitare.

Studentii s-au plans ca pentru profesoarele care poarta niqab este destul de greu sa transmita informatia, iar acoperirea totala a fetei este un impediment in comunicarea eficienta dintre student si profesor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

O oră ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

11 minute ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

9 minute ago

Veste pentru Moscova. Lituania anunta ca batalionul american va ramane in tara pe termen nelimitat, nu pana la sfarsitul anului 2025

Ministrul lituanian al Apararii, Laurinas Kasciunas, a declarat ca batalionul militar american va ramane in…

51 de minute ago