news

O noua afacere controversata la varful Primariei Bucuresti. Afaceristul penal Vasile Crestin primeste 22,7 milioane de euro

Jurnalistii de la justnews.ro dezvaluie ca Primaria Capitalei a incheiat un acord cu afaceristul Vasile Crestin prin care acestuia i se va plati o suma uriasa, 22,7 milioane de euro. Acordul nu a fost vizat de Consiliul General al Capitalei.

Iata informatiile publicate de justnews.ro:

PMB a incheiat un acord cu afaceristul Vasile Crestin pentru plata esalonata a sumei de 22,7 milioane de euro, fiindca nu a putut restitui in natura un teren de 17.400 de mp in zona Aviatiei

Decizia legata de acest acord a fost luata de o comisie de la nivelul PMB, constituita fara cunostinta si implicarea Consiliului General al Primariei Capitalei, cu toate ca suma de plata vizata era foarte mare, de aproape 23 milioane de euro.

Sentinta civila nr.4237, emisa de Judecatoria Sectorului 1 si in baza careia se face plata, nu era insa in favoarea persoanei fizice Vasile Crestin, ci a cinci persoane fizice: Coman Zarescu Camelia, Savulescu Emil Dragos, Poenaru Liviu Traian, Constantinescu Gheorghe si Constantinescu Petronela.

Sentinta civila nr.4237 in procesul dintre PMB si cele cinci persoane fizice a fost atacata cu recurs pe 2 august 2019, recurs care se judeca inca la Tribunalul Bucuresti ( are un nou termen pe 23 martie 2020).

Din recursul aflat in judecata la Tribunalul Bucuresti s-au retras Coman Zarescu Camelia, Poenaru Liviu Traian, Constantinescu Gheorghe si Constantinescu Petronela si a ramas Savulescu Emil Dragos; apar insa doua persoane noi, omul de afaceri Vasile Crestin si avocatul Cojocaru Silviu Andrei

Savulescu Emil Dragos este un om de afaceri condamnat definitiv in februarie 2019 la 5 ani de inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale din Constanta, fugit din tara si care s-a predat luna trecuta autoritatilor italiene; el, impreuna cu Cristian Borcea si Georgica Giurgiucanu, au prejudiciat statul roman si municipiul Constanta cu circa 28 milioane de euro

Vasile Crestin este un om de afaceri trimis in judecata in „Dosarul Bancherilor” pentru orchestrarea, alaturi de peste 50 de persoane, a unei fraude bancare de aproape 85 milioane de euro.

Primaria Capitalei a refuzat sa prezinte acordul de plata a sumei de 23 milioane de euro, convenit intre PMB si Vasile Crestin.

Acordul de plata a fost incheiat imediat dupa sentinta civila 4237 ( data pe 21 iunie 2019), iar primele doua plati – in suma de un milion si respectiv doua milioane de euro – au fost deja efectuate in luna decembrie 2019 si respectiv ianuarie 2020.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

14 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

14 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

14 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

5 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

14 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

14 ore ago