O noua amanare la Senat privind solicitarea DNA in cazul lui Tariceanu. PSD il tine strans sub control pe seful ALDE

politica

Solutia invitarii unui reprezentant al Parchetului General la Comisia juridica din Senat pentru sustinerea cauzei referitoare la solicitarea privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a lui Calin Popescu-Tariceanu a fost avansata, marti, in sedinta comisiei, de social-democrati.

O decizie in acest sens va fi luata saptamana viitoare, a precizat presedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc, citat de Agerpres.

El a mentionat ca o invitatie similara nu a mai fost formulata de Comisia juridica in ultimii doi ani, de cand conduce aceasta comisie.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu considera ca aceasta propunere, avansata de reprezentantii PSD din Comisia juridica, reprezinta o „tergiversare” a solutionarii solicitarii DNA in cazul presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, insa comisia a suspendat din lipsa de cvorum, in ultimele saptamani, consecutiv, doua sedinte in care era de asteptat sa fie dezbatuta pentru raport solicitarea DNA.

Incepand din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis in mai multe randuri prelungirea termenului pentru intocmirea raportului in cazul acestei cererii a DNA de incuviintare pentru inceperea urmaririi penale a lui Calin Popescu-Tariceanu, astfel incat senatorii sa aiba timp sa studieze dosarul, care are are 73 de volume.

Pe 4 aprilie, Tariceanu declara ca le-a solicitat senatorilor din Comisia juridica sa urgenteze elaborarea avizului in privinta cererii DNA in cazul sau, mentionand ca este dispus, in orice moment, sa prezinte in plen punctul sau de vedere.

Pe 7 noiembrie 2018, Directia Nationala Anticoruptie a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale a lui Calin Popescu-Tariceanu.

Procurorii sustin ca acesta ar fi primit indirect, in perioada 2007 – 2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca.

Comisia juridica trebuie sa intocmeasca un raport, care va fi transmis plenului, cel in masura sa incuviinteze sau sa respinga solicitarea DNA.

Mai mult despre:


Comentarii: