O noua AMENINTARE din partea Germaniei: „Nu vreti refugiati, nu mai primiti BANI”

news

Ministrul german al economiei, Sigmar Gabriel, a avertizat, intr-un interviu in cotidianul Bild, ca tarile din Uniunea Europeana care nu impartasesc valorile privind empatia si solidaritatea umana nu mai pot conta pe primirea de fonduri din partea blocului comunitar, relateaza vineri agentia Reuters.

Reluand avertismentul lansat in aceasta saptamana de catre colegul sau de la interne Thomas de Maziere, Gabriel a afirmat ca, in timp ce Germania deschide sali de sport, baraci si case pentru familii de refugiati, alte tari ”ridica garduri de sarma ghimpata la granitele lor si inchid portile”.

Comentariile, noteaza Reuters, reprezinta o sageata usor voalata in directia Ungariei, care a ridicat un gard la granita sa cu Serbia si a inceput construirea altuia la frontiera sa cu Croatia, pentru a opri afluxul de refugiati de razboi din Siria, Irak, Afganistan si din alte regiuni sa intre in spatiul Schengen.

”Europa este o comunitate de valori bazate pe empatie si solidaritate umana si, cu timpul, cei care nu impartasesc valorile noastre nu mai pot conta pe banii nostri”, a declarat Gabriel. ”Daca se continua astfel, Europa este in pericol, mai mult decat era din cauza crizei financiare sau a crizei elene’, a adaugat ministrul german, citat de Agerpres.

Reuters precizeaza ca politica premierului ungar Viktor Orban, de inchidere a granitelor si de introducere a unor legi ce fac mai usor pentru guvernul sau sa-i respinga pe imigranti, a contribuit la reducerea afluxului de solicitanti de azil care calatoresc prin Austria si intra in Germania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: