externe

O noua biruinta, invadatorii rusi au fost impinsi inapoi 40 km in sudul Ucrainei: „Armata noastra da dovada de un adevarat curaj si provoaca daune serioase inamicului”

Cea mai importanta realizare a Rusiei pe campul de lupta din sudul Ucrainei a fost cucerirea orasului Herson in prima saptamana a lunii martie – considerata ca fiind primul castig important in vederea unei posibile ofensive impotriva Odesa, al treilea oras ca marime din tara. Insa, in ultimele zile, CNN a relatat despre dificultatile Rusiei de a-si mentine linia frontului la nord-vest de oras, precum si despre succesele ucrainene care au vizat elicopterele de atac rusesti de pe aeroportul din apropiere de Herson.

Acum, oficialii ucraineni raporteaza castiguri potential semnificative in alta parte in sud, impingand fortele rusesti inapoi pana la aproximativ 50 de kilometri de orasul Kryvyi Rih.

„Inamicul nu mai este doar oprit in toate directiile – ci a fost de fapt impins inapoi din apropierea orasului”, a declarat Oleksandr Vilkul, cel mai inalt oficial din Kryvyi Rih.

„Astazi, mai multe asezari din regiunea Herson au fost eliberate. Invadatorii se afla la o distanta de Kryvyi Rih de cel putin 40 de kilometri, iar in unele directii de pana la 60 de kilometri”, a precizat oficialul, citat de CNN.

Anterior, oficialii ucraineni au declarat ca trupele rusesti se aflau la o distanta de 10 kilometri de oras, care are o populatie de peste 500.000 de locuitori si se afla intre Herson si Dnipro.

„Linia de contact nu se mai afla la granita cu regiunea Dnipropetrovsk si se afla deja in regiunea Herson. Armata noastra da dovada de un adevarat curaj si provoaca daune serioase inamicului”, a declarat Vikul.

Majoritatea locuitorilor au ramas in Kryvyi Rih de la inceputul razboiului, a adaugat Vikul. „Puteti vedea cu ochii vostri ca orasul traieste si functioneaza”, a spus el intr-o declaratie video postata pe Facebook.

Pentru a reaminti amenintarea continua reprezentata de atacurile rusesti, indiferent de orice schimbari in controlul teritoriului, oficialul de rang inalt din orasul vecin Nikopol a raportat un atac cu rachete in apropierea orasului sau. Nu au fost raportate victime, a declarat Eugen Evtushenko pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

22 de minute ago

Un barbat a fost arestat langa o statie de metrou din Londra dupa ce a ranit cu o sabie mai multi civili si politisti – VIDEO

Un incident critic a fost declarat in apropierea statiei de metrou Hainault din nord-estul Londrei,…

2 ore ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

3 ore ago