O noua lectie din partea Ungariei. Aproape jumatate din populatie s-a vaccinat, au fost folosite chiar si vaccinurile Sputnik si Sinopharm

externe

Autoritatile sanitare din Ungaria au deschis marti registrul cererilor de vaccinare anti-COVID-19 pentru cei circa 110.000 de cetateni straini rezidenti sau care lucreaza in aceasta tara, imunizarea lor urmand sa inceapa curand, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Directorul programului national de vaccinare ungar, Istvan Gyorgy, a asigurat ca nu se va face nicio distinctie pe criteriul tarii de origine a strainilor care vor fi vaccinati.

Ungaria este singura tara din UE care foloseste vaccinuri anti-COVID-19 din Rusia si China – vaccinurile Sputnik V si Sinopharm -, ceea ce i-a permis sa ia un avans important in fata celorlalte state ale blocului comunitar in actiunea de imunizare a populatiei.

Pana marti, 48% din populatia adulta a Ungariei a fost vaccinata cel putin cu prima doza si 22,6% de asemenea si cu rapelul.

Guvernul de la Budapesta a stabilit un program de relaxare a restrictiilor antiepidemice in functie de numarul vaccinarilor, iar persoanele vaccinate care detin certificatul de vaccinare pot asista la evenimente culturale si sportive si au acces liber in restaurante.

Mai mult despre:

Comentarii: