O noua plecare majora din Pro Romania: „Fuziunea cu Tariceanu, o alianta cu o fata batrana lipsita de petitori. Alianta a disperarii”

politica

Presedintele Pro Romania Sector 4, Gabriel Ispas, i-a transmis vineri o scrisoare deschisa lui Victor Ponta in care il anunta ca demisioneaza din partid. Principala nemultumire a lui Ispas este alianta cu Calin Popescu Tariceanu.

Scrisoarea lui Ispas, fost secretar de stat in Ministerul Educatiei in Guvernul Tudose, reprezinta cea mai grea lovitura la adresa lui Ponta din ultma perioada.

„Ti-am spus, poate intre putinii care au avut curajul sa o faca, ca fuziunea cu partidul domnului Tariceanu este o eroare majora si ca electoratul va sanctiona modul in care aceste miscari sunt realizate.

Ca o ironie a istoriei recente, PRO Romania s-a format ca reactie la demersurile despotice si autocrate ale domnilor Dragnea si Tariceanu! Cei care s-au opus gandirii domnului Tariceanu nu mai sunt azi in partid, iar domnia sa devine membru al partidului celor care nu-l mai voiau! Aceasta alianta, fara doctrina si fara viziune clara, pare a fi o alianta matrimoniala cu o fata batrana, lipsita de alti petitori. O alianta a disperarii, a ultimei sperante, pe care alegatorii nu au cum sa o vada cu ochi buni!”, i-a transmis Ispas lui Ponta.

„Am plecat din PSD, dupa 19 ani cu bune si rele, pentru ca nu am putut accepta ca dl Dragnea si acolitii sai dau lovituri la temelia statului de drept, prin mijloace viclene. Sa nu uitam ca, in toata acea perioada, domnul Tariceanu era aliatul de nadejde al lui Liviu Dragnea!”, a mai scris Ispas in scrisoarea publicata pe site-ul sau.

Scrisoarea integrala:

Subsemnatul, ISPAS GABRIEL- LIVIU, coordonator al organizatiei PRO Romania sector 4 imi inaintez prin prezenta demisia din functia de coordonator al organizatiei si din cea de membru al PRO Romania.

Motivele sunt numeroase si nu le voi prezenta in aceasta scrisoare. Nu pot, insa, sa nu iti spun ceea ce este evident: in partidul pe care il conduci, ideea de participare la decizii este redusa la un numar extrem de limitat de persoane.

Am fost singurul care a spus, la momentul realizarii aliantei pe Bucuresti, ca proiectul nu este realizabil si ca nu este oportun sa ne asociem cu un partid inexistent, care se baza exclusiv pe nivelul de incredere de care beneficia Robert Negoita. Am sustinut ca este cazul sa iti asumi candidatura la functia de primar general si sa intri in lupta…in schimb, ai pus un candidat care, in ciuda bunei intentii, nu avea cum sa iasa in evidenta…si, chiar si atunci cand avea initiativa, aveau grija consultantii sa….Ti-am spus, poate intre putinii care au avut curajul sa o faca, ca fuziunea cu partidul domnului Tariceanu este o eroare majora si ca electoratul va sanctiona modul in care aceste miscari sunt realizate.

Ca o ironie a istoriei recente, PRO Romania s-a format ca reactie la demersurile despotice si autocrate ale domnilor Dragnea si Tariceanu! Cei care s-au opus gandirii domnului Tariceanu nu mai sunt azi in partid, iar domnia sa devine membru al partidului celor care nu-l mai voiau! Aceasta alianta, fara doctrina si fara viziune clara, pare a fi o alianta matrimoniala cu o fata batrana, lipsita de alti petitori. O alianta a disperarii, a ultimei sperante, pe care alegatorii nu au cum sa o vada cu ochi buni!

Victor, nu mi-am depus dosar pentru a fi candidat pentru Parlament, pentru ca decizia mea o stiai! Am plecat din PSD, dupa 19 ani cu bune si rele, pentru ca nu am putut accepta ca dl Dragnea si acolitii sai dau lovituri la temelia statului de drept, prin mijloace viclene. Sa nu uitam ca, in toata acea perioada, domnul Tariceanu era aliatul de nadejde al lui Liviu Dragnea!

Ce ti-e si cu razbunarea politica….azi echipa din PSD care a facut rau justitiei si educatiei este in afara locurilor eligibile pentru parlament, iar in partidul care se voia start-up candideaza pe prima pozitie la Senat Calin Popescu Tariceanu!

Mai mult despre: ,

Comentarii: