O noua retinere spectaculoasa efectuata de procurori. DNA a intrat puternic peste MAFIA din Sanatate

news

Lazar Iordache, vicepresedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, a fost retinut de procurorii DNA pentru 24 de ore.

Lazar Iordache, vicepresedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), cercetat de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si cumparare de influenta.

„In perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu functie de conducere din cadrul Ministerului Sanatatii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sanatatii pentru doua spitale (destinate construirii unei statii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei in legatura cu atributiile de serviciu ale functionarului privind semnarea alocarilor bugetare catre acele spitale si pentru ca acesta sa isi exercite influenta asupra persoanelor responsabile din minister, astfel incat sa fie semnate alocarile bugetare.

Sumele de bani promise si remise de Iordache Lazar proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sanatatii pentru realizarea, la cele doua spitale, a proiectelor de construire a unei statii de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale”, se precizeaza in referatul cu propunerea de arestare preventiva intocmit de procurorii DNA.

In cursul zilei de marti, Lazar Iordache urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: