politica

O noua sfidare, Dragnea confisca rolul constitutional de mediator al lui Iohannis. I-a convocat la Parlament pe Dancila si Isarescu

Premierul Viorica Dancila a venit joi dupa-amiaza in Parlament, unde are o intalnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, in biroul acestuia. La discutii participa si guvernatorul BNR Mugur Isarescu, sosit la Palatul parlamentului dupa mai mult de o ora de la inceperea intalnirii, urmat de ministrul Finantelor Eugen Teodorovici.

Dancila a venit la Parlament in jurul orei 15.20, fara a face vreo declaratie la intrarea in biroul lui Dragnea.

Anterior, Liviu Dragnea s-a intalnit in biroul sau cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, discutiile durand aproximativ doua ore. Tariceanu anunta cu o zi in urma ca se va intalni cu seful social-democratilor intr-o sedinta a Coalitiei.

Conform informatiillor initiale, dupa ora 17.00, premierul Viorica Dancila ar fi urmat sa se intalneasca, la Guvern, cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu. Intalnirea nu apare pe agenda publica a premierului Dancila, fiind anuntata de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, potrivit caruia se va discuta despre inflatie si ROBOR, informeaza news.ro.

„Dupa intalnirea dintre doamna prim-ministru si domnul guvernator al BNR lumea trebuie sa vada ca este o relatie de colaborare. Pe agenda de discutii de joi se vor afla subiecte precum ROBOR, inflatie si alte astfel de subiecte care impreuna dau in economie imaginea noastra macroeconomica”, a declarat Eugen Teodorovici la Romania TV.

Ministrul Finantelor sustine ca aceasta intalnire a fost stabilita inainte ca presedintele Klaus Iohannis sa anunte acea mediere intre Guvern si BNR.

Presedintele Klaus Iohannis a avut in 25 aprilie o intalnire cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu si cu prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, in incercarea de a media un conflict Guvern-BNR.

Seful statului urma sa aiba o discutie in 27 aprilie si cu premierul Viorica Dancila, insa aceasta a anuntat cu putin timp inainte de ora stabilita ca nu mai merge la Cotroceni. Atitudinea acesteia l-a determinat pe seful statului sa ii ceara demisia din fruntea Guvernului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

4 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

6 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

6 ore ago

Super-dronele care vor ajunge in Ucraina din SUA. Sunt inarmate cu mitraliere de 5,56 mm sau cu rachete

SUA vor transfera Ucrainei drone de atac avansate cu arme de foc la bordul lor,…

2 ore ago

Peste 70 de pasageri ai unui zbor Mauritius – Germania au dezvoltat simptome de toxiinfectie alimentara. Serviciile medicale de urgenta i-au asteptat la Frankfurt

Pasagerii companiei aeriene Condor, care calatoreau din Mauritius in Germania au fost asteptati, joi, la…

6 ore ago