O noua transa de titluri de stat Tezaur, cu dobanzi anuale de pana la 7,20% poate fi accesata incepand de astazi

money

titluri de stat, Tezaur, 23 august, romani, Ministerul Finantelor

Romanii pot accesa o noua transa de titluri de stat Tezaur, incepand din 23 august, cu maturitati de 1 an si 3 ani, cu dobanzi anuale de 6,30% si, respectiv, 7,20%, informeaza marti Ministerul Finantelor. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

„Fiecare emisiune de titluri de stat pe care o punem la dispozitie ne arata interesul romanilor pentru oportunitati solide de a economisi in siguranta. In cadrul editiei anterioare a Tezaur, peste 30.000 de romani au ales sa investeasca aproape 1,4 miliarde de lei. Randamentul atractiv si riscurile minime fac din acest instrument o modalitate foarte buna de a face economiile sa produca, fiind un instrument accesibil in care nu exista restrictii privind suma ce poate fi depusa”, a transmis ministrul Finantelor, Marcel Bolos, citat de Agerpres.

Titlurile de stat pot fi cumparate intre 23 august – 14 septembrie online, numai de persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului; intre 23 august – 15 septembrie 2023 de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului; intre 23 august – 14 septembrie 2023 in mediul urban si 23 august – 13 septembrie 2023 in mediul rural, prin subunitatile postale ale Companiei Nationale Posta Romana.

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.

Veniturile obtinute din investirea in titluri de stat lansate de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.

„Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice. Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate la sectiunea Datorie publica, www.posta-romana.ro”, spune MF, intr-un comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: