O politista de la Frontiera are curajul sa-i spuna lui Carmen Dan ca minte: „Credeti-ma ca imi este jena sa dau copy-paste”

news

Steluta Valentina Matea lucreaza de mai bine de 23 de ani in MAI si cunoaste in amanunt problemele cu care se confrunta sistemul. Politista  din cadrul Garzii de Coasta i-a transmis un mesaj dur ministrului Carmen Dan.

Politista sustine ca ministrul minte cu seninatate, iar hibele din sistem raman nerezolvate, informeaza B1 TV.

”Sa va mai scot la lumina niste minciuni, doamna ministru. Ati omis sa spuneti ca 10% crestere in octombrie 2017 s-a aplicat la suma bruta si ca politistii au primit net 5-6%. Dar, aveti dreptate, suna frumos sa spuneti 10% crestere, nu? Sunt aproape convinsa ca si pentru luna ianuarie 2018 ati fi vrut sa spuneti de fapt „crestere 25%”. Tot pentru ca suna frumos. Ghinionul dvs au fost liderii de sindicat care au tipat la acea vreme si acum n-ati avut ce face decat sa recunoasteti teapa pe care ne-am luat-o. Aflati ca sunt si colegi care au avut crestere doar 2%. Deci din ce spun legile, doamna ministru, 10% din octombrie 2017, cu 25% din ianuarie 2018, fac 35%, din care un politist a primit maxim 10% daca a avut noroc!”, a scris femeia pe Facebook.

Valentina este in prezent si liderul Sindicatului Europol Garda de Coasta. ”Ati adaugat si marirea unor sporuri… dar ati uitat de taierea unor sporuri… de exemplu cel pentru permanenta. Intai, pana sa spuneti fabuloasa cifra de 28.000 de politisti (dar stiu, da bine…) trebuia sa spuneti si cifra cu totalul politistilor, ca sa stie lumea cati NU primesc sporul la care va referiti. Sau sa precizati daca 28.000 v-au iesit inainte sa intre in vigoare prevederile legale, sau dupa? Ati omis, cu buna stiinta, sa spuneti ca acel spor se acorda fara niciun efort bugetar suplimentar. De ce? Pentru ca legea spune ca aceste majorari se acorda in limita bugetului acordat. Si oare cum se face, stiti? Sigur nu, pentru ca din biroul dvs nu puteti vedea realitatea pe care o vedem noi”, a mai spus politista.

Liderul Sindicatului Europol Garda de Coasta a desfiintat-o pe Carmen Dan, pe care a acuzat-o ca minte cu buna stiinta.

”Credeti-ma ca imi este jena sa dau copy-paste… am sa va spun doar unde ati mintit. Agentul debutant nu primeste norma de echipament. Poate ca sumele minime si maxime mentionate or exista pe net. Nici nu-mi mai bat capul sa calculez, dar nu puteti face diferenta intre NET si BRUT? Doamna ministru, daca ziceti ca acele sume sunt salarii nete, nu trebuie sa mai mentionati „si alte sporuri, dupa caz”. Stiti de ce? Pentru ca la net nu se adauga sporuri”, a mai afirmat Valentina Matea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: