O publicatie rusa aflata sub controlul Kremlinului anunta cand va prelua Liviu Dragnea functia de premier al Romaniei

politica

Portalul sputnik.md din Republica Moldova afirma ca surse din PSD i-au dezvaluit care este planul lui Liviu Dragnea de a prelua conducerea guvernului. Platforma de stiri Sputnik face parte din grupul de presa Rossiya Segodnya, care este finantat de catre guvernul de la Moscova.

Sputnik afirma ca Sevil Shhaideh are deja programata demisia din functia de premier, astfel ca dupa sase luni Dragnea se va putea instala in fruntea guvernului.

„Desi a venit ca un soc pentru intreaga societate, numirea lui Sevil Shhaideh pentru functia de premier face parte din planul lui Liviu Dragnea de a prelua conducerea guvernului dupa rezolvarea problemelor pe care le are cu legea, au dezvaluit pentru Sputnik surse din PSD.

De fapt, Liviu Dragnea avea nevoie sa numeasca in functie o persoana in care avea incredere maxima ca atunci cand i se va cere va renunta la functie in favoarea sa si nu putea numi un alt membru de partid care ar fi putut refuza la un moment dat sa-i faca jocul presedintelui social-democratilor. Chiar Liviu Dragnea a lasat sa se inteleaga acest lucru declarand despre numirea facuta: ‘Este intre noi o incredere pe care nu o mai poate rupe nimeni, niciodata, pentru nimic. Intre noi n-a fost o relatie de sef-subaltern, ci o relatie de camarazi care muncim din greu zile si nopti’.

Mutarea ar avea rolul ca pe perioada mandatului lui Sevil Shhaideh sa fie rezolvate din punct de vedere legislativ problemele cu care Dragnea se confrunta in acest moment, pentru a putea deveni curat, astfel incat Klaus Iohannis sa nu mai aiba motive sa-l refuze. Astfel, intr-un termen de aproximativ sanse luni, Liviu Dragnea ar putea deveni premier, dupa o demisie practic programata a lui Sevil Shhaideh chiar dinainte de nominalizarea sa”, scrie sputnik.md.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: