O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

externe

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om Fahad, in fata casei sale din Bagdad, au declarat oficialii de securitate irakieni, potrivit The Guardian.

Atacatorul neidentificat a impuscat-o pe Om Fahad in masina ei, in districtul Zayouna, vineri, a declarat un oficial de securitate, sub conditia anonimatului.

O alta sursa de securitate a spus ca atacatorul era imbracat in livrator de mancare.

Om Fahad a devenit cunoscuta pentru videoclipurile vesele in care dansa pe muzica irakiana purtand haine mulate, postate pe TikTok.

In februarie anul trecut, un tribunal a condamnat-o la sase luni de inchisoare pentru ca a distribuit „videoclipuri care contin discurs indecent care submineaza modestia si moralitatea publica”.

Guvernul a lansat o campanie in 2023 pentru a curata retelele de socializare de continut considerat ca incalca „morala si traditiile” irakiene. Ministerul de Interne a infiintat un comitet care scotoceste TikTok, YouTube si alte platforme pentru videoclipuri pe care le considera jignitoare.

Mai multi influenceri au fost arestati de atunci, potrivit autoritatilor.

In ciuda anilor de razboi si conflicte sectare de la invazia SUA din 2003 pentru a-l rasturna pe Saddam Hussein, Irakul a revenit la o aparenta normalitate. Dar libertatile civile – pentru femei, minoritati sexuale si alte grupuri – raman limitate in societatea conservatoare.

In 2018, modelul si influencerul Tara Fares a fost impuscata mortal la Bagdad.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: