O vicepresedinta a PE arestata pentru coruptie

externe

Eurodeputata Eva Kaili, unul dintre vicepresedintii Parlamentului European, a fost arestata vineri seara la Bruxelles in cadrul unei anchete privind suspiciuni de coruptie in care este implicat Qatarul, a declarat o sursa apropiata dosarului, relateaza AFP citata de Agerpres.

Alte patru arestari au avut loc deja in capitala Belgiei vineri dimineata in acelasi caz. Eva Kaili a fost „arestata pentru a fi audiata” de politie, a precizat sursa citata.

La Atena, Partidul socialist grec (Pasok-Kinal) al carui membru este Eva Kaili a anuntat seara ca aceasta a fost „demisa”.

In centrul anchetei, condusa de un judecator de instructie de la Bruxelles, se afla actiunile unei „tari din Golf” suspectate ca „ar influenta deciziile economice si politice ale Parlamentului European prin plata unor sume substantiale de bani sau oferirea de cadouri semnificative”, a subliniat parchetul federal.

In ceea ce priveste beneficiarii, acestia sunt personalitati care au „o pozitie politica si/sau strategica semnificativa” in cadrul Parlamentului European.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: