„O victorie minunata”. Cetatenii au invins Primaria PSD a Sectorului 5, va fi demolat un bloc construit pe spatiul verde

news

Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv demolarea unui bloc construit ilegal pe un spatiu verde in Capitala, in urma admiterii unei actiuni introduse de o asociatie de proprietari din Soseaua Giurgiului – Sectorul 4 si Fundatia Eco Civica.

Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul declarat de compania care a construit imobilul respectiv, fiind mentinuta decizia de demolare luata in iulie 2019 de Tribunalul Bucuresti.

Conform deciziei instantei, blocul trebuie demolat, iar terenul trebuie adus la starea initiala de spatiu verde.

„Obliga paratul SC Codrea Company Imob SRL sa aduca terenul situat in Sos. Giurgiului nr. 164, sector 4, Bucuresti, pentru care a fost emisa autorizatia de construire nr. 20-G/11.02.2016, la starea anterioara demararii lucrarilor de constructie. (…) Obliga pe fiecare dintre paratii Codrea Company Imob SRL, Primaria Sectorului 5 Bucuresti si Primarul Sectorului 5 Bucuresti la plata catre reclamanta Asociatia de Proprietari a Blocului 5 a sumei de cate 999 lei cu titlu de cheltuieli de judecata din suma totala de 2.997 lei reprezentand taxa de timbru si onorariu avocat aferente primului ciclu procesual.

Lamureste dispozitivul sentintei civile nr. 2.984/19.04.2019 in sensul ca adresa imobilului-teren cu privire la care s-a dispus aducerea la starea anterioara demararii lucrarilor de constructie este Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 4, Bucuresti (fosta Sos. Giurgiului nr. 164, Sector 5), teren care, in cuprinsul Autorizatiei de construire nr. 20-G din 11.02.2016, figureaza cu adresa str. Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 5, Bucuresti”, se arata in decizia tribunalului, ramasa definitiva prin hotararea Curtii de Apel Bucuresti, citata de Agerpres.

Potrivit Fundatiei Eco Civica, este vorba despre un al doilea bloc construit de firma in cauza pe un teren situat la adresat Sos. Giurgiului nr. 164.

Aproximativ un hectar de spatiu verde aflat intre blocurile de pe Soseaua Giurgiului nr. 164 a fost retrocedat in anul 2001 de catre Prefectura Municipiului Bucuresti, iar noul proprietar a impartit terenul in mai multe loturi, pe care le-a vandut unor investitori imobiliari. Acestia au inceput sa construiasca blocuri noi pe spatiul verde situat intre blocurile vechi.

Locuitorii din blocurile vechi au dat in judecata compania care ridica blocurile noi, reclamand faptul ca imobilele noi erau construite pe spatiu verde si prea aproape de locuintele lor.

De asemenea, oamenii au reclamat faptul ca Primaria Sectorului 5 a dat ilegal autorizatie de construire pentru imobilele noi, deoarece terenul este intabulat in Sectorul 4.

Mai mult despre: ,

Comentarii: