O zi neagra de marti. Jurnalistii liberi sunt batjocoriti iar coruptii sunt onorati

actualitate

Guvernarea halucinanta a lui Victor Ponta a atins astazi o noua borna a nerusinarii: doi jurnalisti fara apartenenta la trusturi mafiote au fost batjocoriti de premier, in timp ce doi corupti de mare anvergura erau invitati de onoare la guvern.

Victor Ponta i-a terfelit astazi, din nou, pe jurnalistii Dan Tapalaga (hotnews.ro) si Ioana Ene Dogioiu (ziare.com). Doi jurnalisti care critica nu numai activitatea sa, dar si pe a lui Traian Basescu sau Klaus Iohannis. Cum n-a putut sa-i inghesuie la „basism”, cum facea de obicei, sau „noul pedelism”, cum stampileaza mai nou, Ponta i-a trecut in categoria „acoperitilor”. Ceva trebuia sa inventeze, dar nu a mai vazut penibilul situatiei: el, acoperitul de la SIE, se ocupa cu descoperitul altora.

Alergia la vocile critice este un reflex specific PSD, mostenit de la inaintasii comunisti. Pana acum, pesedistii si Ponta au reusit sa anihileze mare parte din presa libera, principalele televiziuni de stiri sunt toate in pozitie de drepti, au mai ramas ici-colo cateva insulite nesubjugate prin media online. Locuri unde inmormantarea Marioarei Zavoranu nu a reusit sa ingroape subiecte actuale si cu adevarat importante pentru o natiune europeana, cum ar fi respectul principalilor oameni in stat fata de lege. Iar cum premierul cauta tot timpul nod in papura si inventeaza chitubusuri pentru a vulnerabiliza principala institutie care ii baga colegii de partid si neamurile dupa gratii, era normal ca aceasta atitudine sa devina subiect de dezbatere.

Un premier responsabil si cu un cult real al valorilor democratice ar trebui sa fie foarte ingrijorat de absenta aproape totala a presei critice. Nici nu a trecut prea mult timp de cand al nostru se dadea mare admirator al lui Ion Ratiu, cel care spunea ca Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine”. Pentru Victor Ponta insa presa profesionista si libera inseamna Mihai Gadea si Antena 3, carora le adresa felicitari dupa ce deunazi chemau, de la New York, la revolutie pentru eliberarea patronului Dan Voiculescu. Altfel, lupta din rasputeri ca toata presa sa fie de acord cu el.

Cu asa guvernare de lumea a treia nici nu-i de mirare ca tot astazi au ajuns niste celebri corupti sa fie celebrati in mod oficial. Condamnatul Adrian Nastase si viitorul condamnat Adrian Severin au fost invitati la sediul Ministerului Afacerilor Externe pentru ca oficialii statului sa se adape din intelepciunea lor. Ce-o fi vrut ministrul Aurescu sa afle, cum se pot lua chinezarii ca spaga sau cum poate da niste consultanta pe spagi?

Astazi,  demnitatea a doi jurnalisti liberi a fost calcata in picioare de Victor Ponta, deranjat ca smecheriile sale ieftine de a sabota DNA sunt date in vileag. Si pentru ca nimeni sa nu mai aiba vreo indoiala in privinta adevaratelor valori ce ghideaza aceasta guvernare, doi corupti celebri au fost onorati intr-o manifestare oficiala a statului. A fost o zi neagra pentru libertatea presei si pentru dreptul nostru la normalitate si decenta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: