politica

Oamenii lui Dan Voiculescu arunca o noua petarda. Pe cine vrea Iohannis sa puna premier in locul lui Orban

Sorin Rosca Stanescu a sustinut, vineri, intr-o interventie la Antena 3 ca presedintele Iohannis ar intentiona sa il inlocuiasca pe Ludovic Orban din fruntea Guvernului cu Catalin Predoiu, actual ministru al Justitiei.

„Klaus Iohannis si o parte consistenta din PNL doresc alegeri anticipate pentru ca au calculat ca, la capatul acestora, s-ar putea sa se aleaga cu mai multe locuri in Parlament. Domnul Orban nu vrea. Dar eu vreau sa subliniez ca, intre timp, Ludovic Orban si-a construit o camarila extrem de puternica in partid, o camarila aflata la guvernare si, din pozitia de guvernant, o camarila care devine din ce in ce mai consistenta, pe zi ce trece, si care este interesata sa nu aiba loc anticipate, sa isi pastreze pozitiile de care beneficiaza in acest moment.

Deci este posibil ca domnul Orban sa incerce, prin diverse tertipuri, sa se opuna. Nimeni nu ii poate garanta ca va ramane premier, nici daca ar dori nu ii poate garanta nimeni. Si asta cu atat mai mult cu cat functia de premier, la capatul acestei spirale parlamentare pentru provocarea anticipatelor, ar urma sa il dea castigator pe un cu totul alt personaj: pe Catalin Predoiu, caruia, in trecut, Iohannis i-a mai promis ca il va pune premier, si care acum ii face mari servicii de la portofoliul Justitiei”, a spus SRS la Antena 3.

SRS mai sustine ca nu vor avea loc alegeri anticipate, intrucat Orban si Marcel Ciolacu ar fi incheiat un „pact netransparent”.

„Eu cred ca lucrurile se opresc la jumatate drumului pentru ca maurul si-a facut datoria. Maurul poate sa moara. Ludovic Orban a facut treburile murdare in beneficiul lui Iohannis si al PNL-ului. Acum este momentul sa se retraga si, pe un teren curatat de Ludovic Orban, sa vina un alt premier si un alt Guvern si cred ca asta mizeaza Iohannis, mai degraba, decat alegerile anticipate, care sunt greu de realizat, in conditiile in care exista un pact secret, netransparent intre Orban si Ciolacu pe tema acestor anticipate”, a mai spus Sorin Rosca Stanescu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Blue Origin, a lui Jaff Bezos, a lansat sase turisti in spatiu. 10 minute de zbor, dupa doi ani de pauza

Sase turisti "spatiali" au ajuns, pentru scurt timp, in spatiu la bordul rachetei New Shepard,…

28 de minute ago

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

44 de minute ago

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

3 ore ago

Omul de incredere al lui Alexei Navalnii spune ca „nu va renunta niciodata” la lupta impotriva lui Putin

Leonid Volkov, cel care a fost atacat cu brutalitate in luna martie, spune ca impartaseste…

3 ore ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

4 ore ago