news

Nu-i vine sa creada marelui doctor pesedist. Beuran, la Politie, anchetat in cazul mortii pacientei de la Floreasca

Mircea Beuran se afla, vineri dimineata, la Politia Capitalei pentru a da explicatii Serviciului Omoruri in cazul pacientei incendiate in timpul unei operatii la Spitalul Floreasca.

Beuran a refuzat sa faca declaratii la sosirea la Politia Capitalei. El a venit insotit de avocatul Marian Nazat, care l-a reprezentat si pe Liviu Dragnea.

Serviciul Investigatii Criminale din Politia Capitalei a declansat verificari cu privire la cazul pacientei incendiate pe masa de operatie la Spitalul Floreasca, a informat Politia Capitalei pe 28 decembrie.

„Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public cu privire la o pacienta internata intr-un spital din Bucuresti, Serviciul Investigatii Criminale din Politia Capitalei a declansat verificari cu privire la aspectele semnalate in mass-media. Pana la acest moment nu a fost identificata vreo plangere cu privire la aceasta situatie”, se precizeaza in informarea transmisa de Politia Capitalei.

Medicul Mircea Beuran a fost demis din calitatea de sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III. El este acuzat ca a incalcat o treime din obligatiile asumate prin contractul de administrare a sectiei. Concluzia este ca incidentul a fost provocat de erori umane, comise de echipa operatorie. De asemenea, au fost aplicate amenzi de aproximativ 30.000 de lei spitalului si intregii echipe operatorii.

In replica, Mircea Beuran a declarat ca a primit o decizie care nu este motivata, nu a vazut niciun raport al cercetarii administrative, iar acuzatiile care i se aduc sunt generale, fiind doar o insiruire de articole care nu ar fi fost indeplinite. ”Probabil ca atat este capacitatea acestei comisii”, a afirmat medicul Mircea Beuran, care a precizat ca va contesta decizia.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat, marti, ca ancheta administrativa de la Spitalul Floreasca va continua si a facut apel la pacienti sa semnaleze daca au mai existat astfel de cazuri.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

4 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

13 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

11 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

12 ore ago