Oamenii lui Firea ajung la DNA. Nicusor Dan anunta ca a depus inca o sesizare: „Resursele publice s-au dus mai degraba catre diversi clienti politici ai PSD”

politica

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat, luni, ca a decis sesizarea DNA pentru nereguli ”grave” care au avut loc, in perioada 2018 – 2020, la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

Potrivit lui Nicusor Dan, neregulile reies dintr-un raport al Corpului de control al Primarului General, care a facut verificari la ASPA, in perioada mai – iunie.

„Chestiunea cea mai flagranta tine de cumpararea de ambulante veterinare, existand suspiciuni serioase despre ilegalitati in achizitie. E vorba, in fond, de o bataie de joc pe bani publici, inclusiv pentru faptul ca nici pana azi aceste ambulante nu au autorizatia pentru a functiona potrivit scopului declarat al achizitiei. Astfel de lucruri sunt intolerabile si nu le tolerez nici la ASPA, nici la alte institutii care tin de Primaria Capitalei”, a scris Nicusor Dan, pe Facebook.

Pe 2 iunie, Nicusor Dan a anuntat ca directorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, Mina Draghici, a demisionat.

„Andrei Mina Draghici, directorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din august 2018, si-a dat demisia din functie.

Directorul general Mina Draghici a gestionat bugetul institutiei ca pe propriul buzunar, iar acest lucru se vede clar din concluziile raportului Curtii de Conturi, dar si din cele 3 rapoarte ale Corpului de Control pe care l-am trimis pentru verificari la ASPA.

Punem punct astfel unui mandat in care resursele publice s-au dus mai degraba catre diversi clienti politici ai PSD, in detrimentul animalelor pe care ASPA le are in grija” a scris Nicusor Dan, pe Facebook.

„Iata cateva cifre relevante din rapoartele mentionate:

809.200 lei, prejudiciu material provenit din achizitia a 24 de containere neutilizabile din punctul de vedere al normelor sanitar-veterinare

535.493 lei, suma cheltuita pentru achizitionarea si instalarea unor custi pentru caini la adapostul ASPA din Mihailesti, fara sa existe documente de receptie si la constructia carora nu s-au folosit numai materiale furnizate de executant, ci si materiale rezultate din vechile custi, dar contravaloarea materialelor a fost platita integral;

147.902 lei, reprezentand cheltuieli de personal provenite din angajarea nejustificata a unor persoane detasate de la societati comerciale private;

103.305 lei, cheltuieli nejustificate in cadrul evenimentului ‘Stop Abandon’.

809.200 lei, suma ce reprezinta valoarea achizitionarii a doua ambulante veterinare fara obtinerea autorizatiilor pentru functionare de la Colegiul Medicilor Veterinari.

De asemenea, directorul general Mina Draghici e responsabil de realizarea mai multor achizitii publice restrictive si netransparente, acceptand oferte ale unor operatori economici fara ca aceste oferte sa corespunda cerintelor din caietele de sarcini”, a mai scris Nicusor Dan pe Facebook.

Draghici a fost numit in functie de Gabriela Firea, fostul primar PSD al Capiteli.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: