Oana Stancu, DESFIINTATA: „Ai transferat mizeria animala in MURDARIE umana”

opinii

Continua sa curga reactiile in urma implicarii, de catre trustul Intact, a unui copil in varsta de 10 ani in rafuielile declansate de Antena 3. Scrisoarea Oanei Stancu catre fiica lui Tapalaga primeste acum o replica foarte acida si din partea europarlamentarului Traian Ungureanu, fost jurnalist.

„Draga Oana, rindurile de mai jos pleaca de la ultima ta reusita jurnalistica. E vorba de admirabila Scrisoare adresata, asa cum se cuvine, copilului si nu parintelui vizat – uitat fie-i numele si blestemat condeiul!

Fara aceasta stralucita proba de jurnalism, n-as fi cutezat sa-ti scriu. As fi nutrit aceeasi invidie profesionala, dar as fi facut-o in tacere, asa cum se cuvine in fata operei fara cusur si a caracterului fara pata.

Poate ca recunoasterea deplina a textului tau trebuie lasata in seama posteritatii. Abia timpul si educatia, cu lucrarea lor inceata, vor da unui public inca nepregatit sansa desfatarii migaloase cu sclipirile textului pe care l-ai publicat in „Jurnalul National“. As spune doar ca, daca e ca prezentul e sa dea un prim semn de pretuire, ar fi cazul ca „Jurnalul National“ sa isi schimbe repede numele in „File Pedofile“. Sa ma explic.

Esti inconjurata de o multime neingaduit de numeroasa de inapoiati, detractori si nesimtiti – toti vinovati de ingustimea celui ce nu poate curpinde orizonturile largi ale viitorului. Ce nu inteleg ei? In primul rind, subtilitatea angajamentului tau. Cu el, jurnalismul a facut pasul cel mare, din adincimile zoologiei spre umanitatea pura. As observa timid ca textul tau sta cu un picior in zoologie, zona din care ai recoltat delicat asa numita tehnica a excrementului de protectie. Aceasta forma de expresie hotarit animala face din neputinta o arma care respinge si pedepseste prin murdarie.

Ei bine, cu o indrazneala in acelasi timp generoasa si vizionara, ai transferat acest reflex oribil in zona umanitatii. Ai inaugurat, adica, un tip de abordare pe care unii l-ar putea numi pedofilie simbolica si mediatica. Deviza acestei splendide sublimari ar putea fi data de cuvintele: daca n-ai argumente, improasca-i copiii! Si, fie vorba intre noi si restul lumii, adevarul nerosttit e ca si copiii o cer. Ba chiar o merita!

In cazul tatalui Tapalaga, lucrurile au mers prea departe. Fiica domnului in cauza a tolerat fara scuza pozitia politica si jurnalistica a tatalui. Asemenea copii nu fac cinste nimanui. Putini inteleg, asadar, gestul plin de curaj cu care ai transferat mizeria animala in murdarie umana. Si mai putini pricep ca acesta e viitorul.

Poti conta pe generatiile care vin. Ele se vor adinci in opera ta si vor intelege cum ar fi aratat libertatea de expresie adoptata si pusa la treaba de tovarasul Nicolae Ceuasescu. Daca tovarasul Ceausescu ar fi trait si, lasat lefter de Dan Voiculescu, ar fi trebuit sa-si cistige pinea trudind in presa. Stiu ca te-ai lovit de prostii facuti zid in calea luminii. Iti spun, insa, din toata inima: nu te lasa si nu ne lasa! Lupta nu se poate opri aici! Mai sint atitia adversari si toti au copii sau rude apropiate”, a scris Traian Ungureanu pe blogul sau de pe platforma Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: