Oana Stancu, DIVERSIUNE contra lui Tudor Chirila: „E mizerabil ce face, medicii sunt pangariti”

news

Realizatoarea Antena 3, Oana Stacu, a publicat un lung text in care il acuza pe Tudor Chirila ca „pangareste” eforturile medicilor de a salva viata ranitilor. Insa tinta lui Tudor Chirila este ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, nu medicii din spitale.

Pentru a-l apara pe Nicolae Banicioiu, Oana Stancu mistifica declaratiile lui Tudor Chirila si il acuza pe acesta de comportament „mizerabil” pentru ca i-ar fi atacat pe medici in momentul in care l-a acuzat pe ministrul Sanatatii ca a dat ordin sa spitalelor sa refuze ajutorul extern.

Iata textul Oanei Stancu, preluat imediat de colegii ei din Antena 3.

„Tudor Chirila si raspunderea lui de om in gura caruia se uita atatia tineri. E mizerabil ca arunca si acest chin in sufletul atator familii chinuite si rupte de durere in aceste zile! Nu doar politicienilor trebuie sa le cerem sa aiba raspundere pentru ce fac si zic!

Vineri, 7.45 dimineata. Ma trezeste apelul doctorului Cirstoiu, managerul de la Universitar: „Te rog din suflet, ajuta-ma! Fa tu un reportaj din acela de suflet pentru V. (unul dintre supravietuitori). Nu-l vrea nimeni, nicio echipa de afara. Are arsuri pe 80% din corp. L-am operat ieri, e stabil. Va trai. Dar are nevoie de mult mai mult. Ca sa inghita in regula, ca sa-si foloseasca mainile ca inainte…Trebuie sa-l trimitem afara! Hai sa-l ajutati voi cu Fundatia, cu teledonul…“. Promit! La 11 ma suna iar. Sa se asigure. Sa-mi mai dea argumente sa lupt pentru V. (desi stie ca nu e nevoie). Cateva ore mai tarziu pe WhatsApp: „Oanaaaaa…Il iau englezii! I-am convins! Opreste-te cu demersurile! Sunt atat de fericit! Mare mare bucurie! Are o sansa! Nu stii cat de fericit sunt! Nu-l vroia nimeni pentru ca e mult de lucru cu el! Dar i-am convins!“.

Ieri citesc postarea lui Tudor Chirila: „Este mai mult decat evident ca Banicioiu a dat ordin spitalelor sa afirme ca se descurca in criza celor arsi. Este mai mult decat evident ca soarta unor oameni a fost batjocorita pentru un gest de PR. Insa la fel de grava mi se pare atitudinea managerilor de spitale care au consimtit sa faca parte din acest joc odios. P.S: Un gand bun pentru medicii care in aceste circumstante nefavorabile au facut si fac tot posibilul pentru a salva vieti. Later edit: In comentarii mi se spune ca cei in stare critica ar fi murit oricum. Dar eu intreb: ce facem cu cei in stare grava care au ajuns sau risca sa ajunga in stare critica doar pentru ca ministerul spune ca ne descurcam?“.

Le cerem politicienilor sa aiba raspundere! Toti trebuie sa avem, nu doar ei! Mai ales cand un astfel de mesaj ca al lui Tudor Chirila poate face atat rau. Numai la gandul ca sunt niste familii extrem de chinuite zilele acestea care vad ca se duc pe lumea cealalta unul cate unul cei care au supravietuit pana acum si dl Chirila ar trebui sa cantaresca mai bine inainte de a le arunca in suflet si acest chin: oare copilul meu avea o sansa in afara si nu a fost lasat!

Realitatea este la polul opus celui descris de dl. Chirila: nu doar ca NU e ordin sa nu fie scosi din tara, nu doar ca NU a existat orgoliul medicilor romani sa nu fie ajutati de straini, ci sunt atatea echipe de medici de afara venite in Romania. Iar Tudor Chirila avea informatiile astea PUBLIC, daca vroia sa afle inainte de a lovi. Miercuri, la Antena 3, eram in sudio cand au fost invitati doi medici din Israel care au spus ca nici la ei in spital nu se face mai mult decat la noi si ca au fost surpinsi de perfomanta medicilor romani de a-i tine in viata pe cei pe care statisticile i-ar fi dat pierduti in primele 48 de ore. Banicioiu a anuntat cate echipe de afara erau deja la momentul acela: 3 din Israel, 2 din Turcia, una mare din Franta, una din Belgia, una din Olanda, una din Austria (si asta e doar ce tin eu minte si doar pentru momentul acela).

TOT ATUNCI MEDICII AU SPUS DESCHIS CA NU A TRECUT PERICOLUL, CI DIMPOTRIVA, CA, DIN PACATE, POTRIVIT EXPERIENTEI IN ASTFEL DE CAZURI VA VENI UN VAL DE DECESE DUPA SAPTE ZILE. CEEA CE S-A INTAMPLAT, DIN NEFERICIRE!

Cat despre cum au respectat asa-zisul ordin directorii de spitale, cazul lui Catalin Cirstoiu vorbeste de la sine. E mare pacat ca oamenii astia care fac minuni sunt porcaiti asa pentru ca unul considera asa, fara argument, ca e mai mult decat evident ceva ce nu e decat in capul lui! Am in minte acum fata doctorului Boros nedormit de 36 de ore in care a stat numai in ATI-ul de Municipal la capul victimelor spunand ca asa trebuie tratati ca si cum ar fi fratii lor, copiii lor, ai celor care ii au in grija…medici si asistente. Figura colegei sale, doctorita Silvia Nica, in noaptea de groaza…ea era desprinsa din serialul Anatomia lui Grey!

Sunt plina de revolta ca oamenii astia in loc sa fie divinizati sunt pangariti! Plina!”, a scris Oana Stancu pe Facebook.

Iata mai jos declaratiile lui Nicolae Banicioiu, consemnate de Pro TV, in care sublinia ca „chiar nu avem nevoie de nimic acum”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: