Oana Zamfir, campanie violenta anti-referendum: „Eject! Iohannis isi dispretuieste poporul, ii prosteste pe romani cu acest referendum”

news

Oana Zamfir, vedeta a postului Antena 3, a declarat vineri seara, in emisiunea lui Mihai Gadea, ca referendumul pe justitie nu va avea finalitate si ca presedintele Iohannis ii „prosteste” pe romani.

Intrebata de Mihai Gadea ce note le da competitorilor politici in aceasta campanie, Zamfir l-a atacat violent pe Klaus Iohannis.

„Nu sunt note de trecere pentru competitori, dar cred ca cea mai proasta nota si cea mai mare revolta o produce Klaus Iohannis. Acest domn nu a inteles ca are o raspundere in plus. Referendumul cu care a venit intr-un mod atat de jignitor pentru popor, din calitatea sa de presedinte… daca era doar un simplu presedinte de partid… tot nota proasta ii dadeam, dar nu nu-mi starnea atata revolta. Dar tu, ca presedinte al Romaniei, iti dispretuiesti poporul atat de rau incat sa-ti permiti sa incerci sa-l prostesti punand un referendum care nu are niciun fel de finalitate? Nu exista nota pentru asa ceva, exista un singur lucru: eject!”, a declarat Oana Zamfir la Antena 3.

Judecatorul Cristi Danilet a anuntat, joi, ca referendumul pe justitie va avea efecte obligatorii daca va fi validat si daca majoritatea romanilor care se prezinta la urne va vota ‘Da’. El desfiinteaza astfel propaganda PSD-ALDE, care sustine ca referendumul este doar „un sonda de opinie” si ca este „consultativ”.

„Daca majoritatea celor care vor vota ‘Da’ la referendum atunci acest referendum are un efect obligatoriu. Insasi CCR spune intr-o decizie celebra din 2012 urmatoarele: ‘Indiferent ca referendumul este unul consultativ sau unul decizional, efectele acestuia sunt obligatorii’. Asadar, Parlamentul sau Guvernul atunci cand intocmesc un proiect de act normativ trebuie sa tina cont de vointa poporului exprimata prin referendum. Daca poporul a spus ca nu este de acord sa fie gratiati sau amnistiati cei care au savarsit fapre de coruptie, atunci un astfel de proiect de act normativ nu poate fi adoptat. Daca Parlamentul sau Guvernul ar adopta astfel de acte normative, atunci ele ar fi neconstitutionale, iar Curtea le va inlatura din circuitul juridic. Prin urmare, eu voi vota ‘Da’ la referendum caci sunt impotriva coruptiei si pentru pastrarea independentei justitiei”, a scris Danilet pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: