externe

Oficial militar ucrainean: „Rusia trimite deliberat drone in Polonia si Romania pentru a testa capacitatea de reactie a acestor tari”

Purtatorul de cuvant al Fortelor Aeriene Ucrainene, Iurii Ihnat, a afirmat, in cadrul unei emisiuni de televiziune, ca dronele si rachetele rusesti cazute pe teritoriile unor tari precum Rusia si Romania, nu au ajuns acolo intamplator, ci au fost lansate deliberat, pentru ca rusii sa testeze capacitatea de reactie a acestor state, membre NATO.

Ilhat a precizat ca recenta doborare a dronelor kamikaze rusesti in Romania este doar un exemplu al actiunilor provocatoare ale Rusiei la granitele statelor membre NATO.

„Nu este prima data cand inamicul comite actiuni provocatoare la granitele statelor membre NATO. Ne amintim de povestea poloneza si de zborul rachetelor de croaziera prin teritoriul Romaniei: a fost acum o jumatate de an, poate mai mult”, a spus purtatorul de cuvant al Fortelor Aeriene.

De asemenea, el a subliniat cazul recent, cand dronele rusesti au explodat in Romania in timpul atacului asupra Odesei.

„De data aceasta am vazut dronele Shahed explodand direct pe teritoriul romanesc. Acest lucru arata inca o data ca Rusia creeaza astfel de provocari cu un anumit scop. Am vazut deja reactia corpului diplomatic al Ucrainei, a conducerii statului si asa mai departe”, a spus Ilhat.

In timpul atacului masiv al Federatiei Ruse asupra regiunii Odesa in noaptea de 4 septembrie, o parte din drone au cazut si au explodat pe teritoriul Romaniei, fapt denuntat imediat de Ministerul de Externe al Ucrainei. Initial, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a negat vehement caderea dronelor rusesti pe teritoriul tarii sale. El a sustinut ca nicio drona sau vreo parte a vreunui dispozitiv nu a ajuns in Romania.

Abia in a treia zi de la incident, Romania a recunoscut ca „parti dintr-o drona rusa” ar fi cazut pe teritoriul sau. Autoritatile de la Bucuresti intentioneaza acum sa inaspreasca masurile de securitate in zona.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

12 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

12 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

12 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

3 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

12 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

12 ore ago